Ponta l-a pomenit pe Caragea la bilanţul IGPR

212

Prezent la bilanţul IGPR, şeful Executivului a subliniat ieri că nu doreşte să facă gesturi gratuite, participând la acel eveniment pentru că opiniile acestuia “din vremurile bune”, când era doar procuror, nu s-au schimbat, având acelaşi respect şi a apreciat totodată că Poliţia Română este peste media instituţiilor româneşti. Premierul Victor Ponta i-a asigurat astfel marţi pe poliţişti că nu sunt subordonaţi ai politicienilor şi le-a promis acestora tot sprijinul său şi al ministrului de Interne, Radu Stroe, în privinţa depolitizării activităţii acestora.

“Am venit să vă spun că am considerat că numirea d-lui Tobă în funcţia de şef al IGPR, un om care a fost în această poziţie şi în alte guverne şi care a rămas indiferent faţă de schimbarea miniştrilor, reprezintă exact acel mesaj de stabilitate de care aveţi nevoie. Nici n-am considerat necesar să-l aduc pe şeful Poliţiei din Gorj la Bucureşti sau pe domnul Stroe, pe cel de la Ilfov, ba chiar cred că l-a şi schimbat din funcţie şi bine a făcut. Mesajul principal este acela că miniştrii vin, se schimbă, guvernele vin, se schimbă, guvernul actual sper să-l asigur pe dl. director George Maior că o să stea mai mult, dar cel mai important este că dumneavoastră, pe cât este posibil din partea mea şi a d-lui Stroe, veţi avea acea distanţă de care aveţi nevoie faţă de factorul politic”, a subliniat premierul aducându-l în discuţie şi pe Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj, de care în ultimul timp s-a tot vehiculat că va fi schimbat din funcţie. Cele spuse însă de premier sunt exact contrariul. Caragea nu va fi schimbat din funcţie în ciuda ultimelor controale din IPJ Gorj, care l-au vizat direct pe acesta.

Stabilitate dar nu lipsă de responsabilitate
“Eu nu văd poliţiştii din structurile centrale sau cele locale ca fiind nişte duşmani ai autorităţilor locale, ai politicienilor locali, dar în niciun caz nu-i văd ca pe nişte subordonaţi sau ca pe nişte oameni a căror carieră depinde de aleşii locali sau de parlamentarii dintr-o anumită zonă. Şi veţi avea din partea mea, în mod direct, sprijinul pentru a vă păstra independenţa şi obiectivitatea fără de care o poliţie nu poate să fie eficientă. Vreau şi voi încuraja ca toate procedurile de asigurare a acestei stabilităţi să fie îndeplinite în continuare pentru toate funcţiile. În acelaşi timp, însă, stabilitate nu înseamnă lipsă de responsabilitate. Când apar cazuri, greşeli care afectează în primul rând imaginea dvs, ca şi corp profesional, cred că trebuie să fiţi mai rapizi, mai duri în măsurile pe care le luaţi”, a completat Ponta la bilanţul IGPR.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here