Ponta, în război cu Universitatea București pentru titlul de doctor

280
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, urmareste meciul de baschet masculin BCM ELBA Timisoara-Energia Rovinari, din prima mansa a sferturilor de finala, play-of-ul diviziei A, in Timisoara, joi, 16 aprilie 2009. COSMIN DAN / MEDIAFAX FOTO

Universitatea București a reluat, ieri, demersurile pentru anularea de către Ministerul Educației a titlului de doctor pe care Victor Ponta l-a obținut în urmă cu mai bine de un deceniu, acuzațiile de plagiat care îi sunt aduse acestuia nefiind unele noi. Este pentru a treia oară când instituția de învățământ superior face un astfel de demers, fostul premier fiind convins că în spate s-ar afla alte interese. Ponta a reacționat pe Facebook și a postat un punct de vedere în care explică faptul că „DOAR” lui i se aplică un astfel de tratament, el fiind convins că, în cele din urmă, va reuși în instanță să obțină o eventuală anulare a unei decizii menite să îi retragă titlul de doctor.
„În anii ’50 comuniștii veniți la conducerea Universității din București dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011 câțiva securiști au fost impuși de Băsescu la conducerea Universității și de atunci fac același lucru – decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 și finalizată în 2003, cu un subiect “Curtea Penală Internațională” pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine și cer retragerea unui titlu obținut legal DOAR pentru mine). Nu mă consolează faptul că voi câștiga iar în justiție (așa cum am mai câștigat deja până acum)! Regret că România are în 2016 metode și mentalități tipice anilor ’50, că instituții fundamentale sunt conduse de oameni “dirijați” de propriile lor slăbiciuni și “schelete din dulap”. Și regret că numele Universității este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere. Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Și în anii ’50 și în 2016 ticăloșia are și oameni care nu se lasă speriați!”, a comentat Ponta pe contul său de Facebook, în condițiile în care la sfârșitul anului 2014 fostul premier se arăta dispus să renunțe chiar el la titlul de doctor pentru a pune capăt scandalurilor. Procedura nu era reglementată însă legal, iar scandalurile pe această temă s-au prelungit până în prezent.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here