Ponta despre Ministerul Energiei: Parlamentul, neputincios cu abuzurile lui Iohannis!

220

Fostul premier Victor Ponta, deputat de Gorj, a afirmat, miercuri, că este deocamdată speriat de partea economică a țării, arătând că nu pot fi luate măsuri sociale, dacă nu merge economia. Acesta susține că își face griji despre soarta Complexului Energetic Oltenia și nu ar vrea să vadă compania pe butuci într-o guvernare PSD. Deputatul a dat de înțeles că există o situație ciudată și la Ministerul Energiei, unde nu se știe dacă se va numi un nou ministru, Ponta neștiind că secretar de stat a fost numit colegul său de la Gorj, Maioreanu.

“Nu cred că poţi să ţii măsuri sociale dacă nu merge economia. Am mărit şi eu ceva salarii la viaţa mea, ca să zic aşa, şi ştiu că toţi vrem să mărim salarii şi eu aş vrea să am salariul mai mare, problema este să fiu sigur de unde dau salariile alea pe termen lung şi pensiile. Îmi doresc cel mai tare ca Guvernul PSD, Guvernul Grindeanu să aibă succes şi economic, cum am avut noi, şi să aibă şi bani de salarii. Daţi-mi voie deocamdată să fiu speriat că nu o să fie atât de uşor”, a declarat Ponta la Parlament. El a spus că măririle de salarii şi pensii se pot face, dar trebuie să existe şi bani. “Eu mă uit, pe baza experienţei pe care am avut-o în trei guverne, nu numai în guvernarea 2012 -2015, în jurul României lucrurile merg prost. Europa are nişte mari probleme, o să avem alegeri. Germania, Franţa, Olanda, Bulgaria, Serbia sunt vecinii noştri. Noi parcă trăim în Noua Zeelandă. Chiar nu ne interesează ce se întâmplă în Serbia, în Bulgaria? Noi trăim într-o lume a noastră, suspendaţi. În jurul nostru lucrurile merg prost, aici, în România, în afară de dosare penale, nu vorbim despre altceva”, a adăugat Ponta. Potrivit acestuia, creşterea economică vine după măsurile luate în 2013, 2014 şi 2015 şi banii sunt tot de atunci.
“Am o problemă cu care nu mă pot împăca cu niciun guvern. A trecut iarna când au duduit cazanele la Turceni şi la Rovinari. Acum nu o să mai cumpere nimeni energie de la CEO şi de la Hunedoara şi nu aş vrea ca pe guvernarea PSD să ne trezim cu Oltenia şi Hunedoara puse pe butuci. Aş vrea să fie salvate. Nu am văzut nicio chestie serioasă: ministrul e bolnav, nu e bolnav, secretarii de stat se numesc, nu se numesc, habar n-am”, a mai spus Ponta.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here