“Pomană pentru decedații de la Colectiv”, noua metodă de înșelăciune preferată de infractori

329

Trei vâlceni, două femei și un bărbat, au ajuns în arestul IPJ Gorj, după ce au lăsat fără bijuterii mai multe persoane, folosindu-se de o nouă metodă de înșelăciune – “pomană pentru decedații din Clubul Colectiv”.

Cei trei pretindeau că sunt rude ale unei persoane decedate în incendiul de la Clubul Colectiv și că doresc să dea de pomană mai multe bijuterii pentru aceasta. Le cereau victimelor să-și pună propriile bijuterii într-un șervețel pe care le cereau apoi să-l pună în buzunar și să nu-l deschidă până acasă. Când ajungeau să deschidă șervețelul, victimele descopereau că bijuteriile le-au fost înlocuite cu unele false. Cei trei au fost reținuți săptămâna trecută, după ce au folosit această metodă pentru a păcăli o gorjeancă. “Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 despre faptul că o femeie, de 53 de ani, în timp ce se deplasa pe D.N. 66, localitatea Romaneşti, a fost abordată de o persoană, care a coborât de pe scaunul din dreapta faţă al unui autoturism de culoare negru şi sub pretextul că doreşte să-i dea de pomană mai multe bijuterii pentru o rudă care i-a decedat, i-a solicitat părţii vătămate să pună inelele şi cerceii într-un şerveţel. Ulterior, i-a restituit şerveţelul, spunându-i să-l pună în buzunar şi să nu îl deschidă până ajunge la domiciliu. După plecarea autoturismului, persoana vătămată a constatat că bijuteriile i-au fost substituite cu altele contrafăcute. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a fost identificat pe D.N. 67, localitatea Polovragi, un autoturism de culoare negru, în care se aflau trei persoane, de 27, 41 şi 44 de ani, toţi din judeţul Vâlcea. Cu ocazia controlului corporal, asupra tinerei de 27 de ani, din autoturism, au fost identificate două inele şi o pereche de cercei, însuşite prin metoda «Pomană pentru decedaţii din Clubul Colectiv», de la femeia, de 53 de ani, în timp ce se afla pe raza cartierului Romaneşti, din municipiul Târgu-Jiu”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În mașina suspecților au mai fost descoperite mai multe bijuterii din metal galben, în cantitate de aproximativ 400 grame, precum şi suma de 800 de lei, ridicate în vederea continuării cercetărilor.

30 de zile de arest pentru cei trei suspecți
Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, ulterior pe numelor acestora fiind emise mandate de arestare preventivă. “Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu în dosarul nr. 3854/ P/2015. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Gunici Claudia, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal (şase fapte), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.01.2016 şi până la data de 21.02.2016 Miclescu Dulceaţa, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal (patru fapte) şi art. 48 alin. 1 rap. la art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.01.2016 şi până la data de 21.02.2016, Miclescu Leonard, cercetat pentru săvârşirea infr. prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.01.2016 şi până la data de 21.02.2016. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă cu privire la inculpaţi, în conformitate cu dispozitivul prezentei încheieri”, au decis magistrații. Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au mai descoperit că suspecții au mai făcut o victimă în județul nostru, în decembrie anul trecut, folosind o metodă asemănătoare. La momentul respectiv, o femeie de 54 de ani, din Târgu-Jiu, a fost abordată de o persoană care se afla pe bancheta din spate a unui autoturism de culoare albastru deschis şi sub pretextul că este rudă a regelui Cioabă care a decedat, doreşte să-i dea de pomană mai multe bijuterii. Aceasta i-a solicitat să-şi pună verigheta şi cerceii într-un ziar, ulterior ziarul i-a fost înmânat părţii vătămate, spunându-i să-l pună în buzunar şi să nu-l deschidă, totodată solicitându-i şi suma de 110 lei. Ulterior, persoana vătămată a constatat faptul că bijuteriile au fost substituite cu resturi alimentare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here