Polițiști, printre elevi: Oamenii legii au promovat nonviolența în școli

575

În ultimele zile, polițiștii de prevenire s-au aflat printre elevi. Oamenii legii au desfășurat activități informativ-preventive, în mai multe școli de pe raza județului Gorj. Evenimentul a avut loc cu prilejul “Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţă în Şcoală”. Peste 700 elevi au manifestat un real interes pentru tema abordată.

Poliţiştii de prevenire au desfăşurat activităţi informativ–preventive la Colegiul Național “George Coşbuc”, Şcoala Gimnazială Nr. 1 şi Nr. 2 din Motru, precum și la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” şi Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în contextul marcării “Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţă în Şcoală”, sărbătorită pe 30 ianuarie.
“În cadrul dezbaterilor şi discuţiilor purtate cu elevii unităţilor şcolare, poliţiştii de prevenire au subliniat importanţa educaţiei în formarea tinerilor şi dezvoltarea personală a acestora, atrăgând atenţia asupra modului de comportare în familie, la şcoală şi în societate, dar şi cu privire la modalităţile de petrecere a timpului liber, astfel încât tinerii să fie implicaţi în activităţi pozitive, de comunicare şi interacţiune personală.
Pentru o mai bună înţelegere a mesajelor transmise, poliţiştii de prevenire au expus  elevilor materiale în format power-point  şi filme educative, cu privire la siguranţa în mediul online, prevenirea fenomenului de bully-ing şi a violenţei în şcoală, informarea acestora realizându-se astfel prin prezentarea unor exemple practice şi discuţii pe această temă”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Cei peste 700 de elevi, beneficiari ai recomandărilor adresate de către poliţiştii de prevenire, au manifestat un real interes pentru aspectele şi exemplele prezentate cu ocazia sesiunilor de informare. Aceștia au participat în mod activ, cu întrebări şi opinii, care au contribuit la o mai bună percepţie din partea elevilor a mesajelor transmise. Activitățile preventive vor continua şi în perioada următoare în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Gorj, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor şcolare.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here