Poliţişti bătuţi într-un bar din Urecheşti

190

Doi poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu s-au trezit luaţi la bătaie de doi bărbaţi după ce au încercat să aplaneze scandalul izbucnit într-un bar de pe raza satului Urecheşti. Cei doi agresori, tată şi fiu, au ajuns după gratii, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 25 de zile.

Vineri noaptea, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza comunei Drăguţeşti, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, a intervenit pentru a restabili liniştea publică în rândul unor consumatori din incinta unui local din satul Urecheşti. Doi dintre consumatori nu au apreciat însă intervenţia oamenilor legii şi i-au luat la bătaie. Unul dintre poliţişti a primit un pumn în faţă din partea unui tânăr de 21 de ani în timp ce colegul său a fost lovit cu o sticlă în cap de către celălalt agresor. Cei doi bărbaţi au părăsit apoi incinta localului, continuând să manifeste un comportament agresiv faţă de cei doi lucrători de poliţie, care s-au văzut nevoiţi să execute mai multe focuri cu armamentul din dotare în plan vertical, în încercarea de a-i opri. Focurile de armă trase de poliţişti nu i-au speriat pe cei doi agresori, care au reuşit să fugă de la faţa locului cu un autoturism. Au fost însă prinşi în scurt timp, la intrarea în municipiul Târgu-Jiu, de un alt echipaj de poliţie. “Au fost anunţaţi toţi ceilalţi poliţişti aflaţi în serviciu iar în urma activităţilor desfăşurate autoturismul a fost identificat şi oprit la scurt timp pe raza municipiului Târgu-Jiu, în zona staţiei PECO din cartierul Romaneşti. În autoturism au fost identificaţi P.G.I., de 21 ani, P.P., de 43 ani, toţi din comuna Drăguţeşti, precum şi G.O.F., 20 ani, din municipiul Târgu-Jiu, conducătoarea autoturismului. Aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii cu exactitate a stării de fapt. La nivelul I.P.J. Gorj şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu s-a constituit o echipă operativă complexă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care a efectuat cercetarea locului faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, fiind dispusă reţinerea pe bază de ordonanţă de reţinere”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

25 de zile de arest
În cursul zilei de 12 ianuarie, agresorii celor doi poliţişti au fost prezentaţi Parchetului şi Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. Cu această ocazie, instanţa de judecată a emis pe numele celor doi suspecţi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 25 de zile.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here