Plângere la CSM împotriva preşedintelui Judecătoriei Novaci

1690

Conducerea Primăria Săcelu intenţionează să-i facă o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) judecătoarei Elena Dafinescu, preşedintele Judecătoriei Novaci, după ce magistrata i-a dat, luni, o sentinţă “mult prea blândă şi inexplicabilă lui Ion Voica”, fost edil local, recidivist, trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Magistrata, se pare aceeaşi care l-a judecat pe fond pe Voica şi pentru ucidere din culpă, faptă pentru care a primit, în final, un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, i-a dat fostului primar doi ani de închisoare cu executare după care a completat sentinţa cu o suspendare sub supraveghere pe o perioadă de cinci ani de zile. Judecătoarea, a cărei locuinţă ar fi fost reabilitată cu ani în urmă de firma lui Ion Voica, a considerat astfel că, deşi a fost acuzat de mai multe fapte şi mai are o condamnare la activ, inculpatul merită încă o porţie de libertate.

Elena Dafinescu este judecător la Judecătoria Novaci şi preşedinte al acestei instanţe, localitate pe raza căreia şi domiciliază, soţul său fiind chiar şeful Ocolului Silvic de aici. Magistrata nu are însă o carieră profesională nepătată, presa locală sancţionând, de-a lungul timpului, de mai multe ori, atât comportamentul judecătoarei cât şi evaluările sale profesionale destul de scăzute. De altfel, magistrata a vrut să promoveze judecător la Tribunalul Gorj, în 2009, dar a luat la proba practică nota 2, iar la dreptul familiei 5,90, redactau, la momentul respectiv, jurnaliştii unei publicaţii locale de anchetă. Nu sunt singurii care au scris despre magistrata în cauză, alţi ziarişti au considerat, chiar cu câteva luni în urmă, că Judecătoria Novaci ar fi “moşia” Elenei Dafinescu, aceasta refuzând o echipă de filmare în una dintre sălile de judecată, fără să îşi motiveze decizia.

Primăria Săcelu a contactat un avocat
De data aceasta însă, nu presa are un dinte împotriva judecătoarei, ci chiar conducerea Primăriei Săcelu, parte în dosarul penal al inculpatului Ion Voica. Florin Jurebie, primarul localităţii, a anunţat ieri că va ataca sentinţa dată luni de Judecătoria Novaci, în speţă de judecătoarea Dafinescu, asta deoarece magistratul a dat o sentinţă de 2 ani cu executare ca apoi să se folosească de noul cod penal şi să-i ofere lui Voica, deţinător al unei condamnări cu suspendare, suspendarea sub supraveghere. “Vom ataca sentinţa cu apel, evident, deoarece Primăria Săcelu este parte vătămată în dosar şi nu poate renunţa la acel teren ocupat abuziv de Voica. De asemenea, intenţionăm să-i facem plângere judecătoarei care a soluţionat cauza cu o condamnare blândă pentru un inculpat care mai deţine o altă condamnare. Am luat legătura cu un avocat şi vom vedea cum vom acţiona împotriva atât a magistratului cât şi a inculpatului”, a anunţat primarul Jurebie.
De altfel, în sentinţă, judecătoarea a prevăzut anularea documentului prin care Voica a intrat în posesia terenului dar şi plata unor despăgubiri morale de 5000 de lei spre Toader Grigore, parte vătămată în dosar.

Voica, apropiat de familia Dafinescu
De altfel, în Săcelu se vorbeşte de o relaţie de apropiere între soţul judecătoarei, şef al Ocolului Silvic Novaci, şi inculpatul Voica, fost primar. asta şi pentru că, anterior mandatului de primar, Voica a avut o firmă de construcţii, firmă ai cărei angajaţi i-au modernizat, contra cost, casa soţilor Dafinescu. Asta cu ani în urmă, judecătoarea şi şeful de ocol domiciliind la Novaci.
“Cu siguranţă la instanţa de apel sentinţa se va schimba, pentru că la Novaci speţa cu terenul a fost pe rol, a fost câştigată de SNLO, dar la Tribunalul Gorj a fost redată la Judecătorie pentru rejudecare”, a mai precizat Jurebie.
Ion Voica a omorât în urma unui accident rutier o femeie, dar a primit pentru viaţa luată doar un an şi zece luni de închisoare cu suspendare.
Anamaria Stoica

6 COMENTARII

 1. Jeg mincinos e Jurebie! E Voica apropiat de familia judecatoarei corupte si fara opinie juridica?! Nenorocitilor! De ma-ta e apropiata judecatoarea! Nu de voica, caruia vrea sa-i faca rau!
  O sa se aleaga praful de voi!

 2. Jurebie, o sa fi urmarit de blestemele celor carora le-ai furat terenurile. O sa se aleaga praful de toti care te-au ajutat!
  Din cauza ta si lui Talau a murit doamna Medrega Margareta. O sa va urmareasca din morti,si o sa va aplice toate energiile negative………..Blestematilor!

 3. A fost buna judecatoarea Dafinescu cand i-a dat castig de cauza familiei Jurebie, sa execute primaria sace3lu cu 10 miliarde de lei, chipurile chirie sub sala de sport.
  Atunci de ce nu ati reclamat-o pe judecatoarea Dafinescu?

 4. Mai Jurebie esti culmea nesimtirii! Ai aranjat cu judecatoarea Dafinescu si procurorul Dobre sa-l infundati pe domnul Voica pntru lucruri imaginare si acum nu va convine?!
  O sa fie reclamata judecatoarea Dafinescu si procurorul Voica la CSM, dar pentru faptul ca nu a analizat probele lui Voica din care in mod evident reiesea ca nu era vinovat.
  Apropierea Judecatoarei este cu Jurebie Eugenia, careia i-a dat castig de cauza la sute de hectare de teren si zeci de miliarde le lei despagubiri, asa ca nu mai incerca sa faci pe victima.
  Judecatoarae Dafinescu este si proasta si corupta doar de voi! Trebuia sa fie doar impartiala, ca d-aia o plateste statul, nu sa cedeze la rugamintile procurorului Dobre!

 5. Am avut sadica plăcere să stau, ca ghimpele-n coasta judecătoarei Elena Dafinescu, președinte al judecătoriei Novaci, pentru a vedea cum tratează o cauză, în care se judecă membrii ai Asociației Obștea de Moșneni Aninișeni, Radoșeni, Cărpinișeni. Asta pentru că oamenii se plâng că respectiva judecătoare dă soluții care n-au nici o legătură cu probele din dosar, în cazul lor. Așa cum scriam în numărul trecut, deși judecătoarea s-a abținut, până la urmă, în dosar, probabil în speranța că presa se va plictisi și va pleca, a ținut peste 10 oameni în sală de la ora 09.00 când a început ședința de judecată și până la ora 19.00. Ce trebuie spus, e faptul că soțul acesteia este angajat al Direcției Silvice Târgu Jiu, instituție cu care Asociația a avut litigii, așa că era și normal ca aceasta să se abțină, fără să mai aștepte recuzarea, sau să fie reclamată la CSM, cum s-a întâmplat. Dar ca să țină oamnii în sală 10 ore, ca să se abțină, generând o amânare, în condițiile în care există o practică, aceea ca dosarele cu amânări, sau împăcări să se ia la începutul ședinței de judecată, e prea detot.
  Cât despre mine, ce să mai zic? Când am spus că așteptam un răspuns la cerere, mi-a spus în sala de judeacată că nu știa de cerere, dar a găsit-o pe masă în fața sa și a declarat că-mi va da răspuns în scris. Iar răspunsul în scris a venit la câteva zile în urmă, cu precizarea că aprobarea filmării se dă de către președintele de ședință, de parcă n-aș fi cerut cui trebuie aprobarea și de aceea nu am primit-o. Păi, doamna judecător, dumneavoastră, în calitate de președinte de judecătorie și, în același timp, de președinte de ședință, ați avut cererea în mână, v-am cerut și verbal ceea ce cerusem în scris, la arhivă, dreptul de a filma în sala de judecată, după care îmi trimiteți în scris că trebuia să cer asta președintelui de ședință? Păi nu dvs. erați? Oricum, nu mai contează că n-am filmat. Ați reușit, cu mine în sală și operatorul video în curte, printre jandarmi, să respectați legea și să vă abțineți într-un dosar în care puteați fi subiectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here