Petrescu, mazilit de Zamfira şi Dian

316

Zvonurile apărute între politicienii din Gorj, în urmă cu două săptămâni, potrivit cărora Ilie Petrescu, prim-vicepreşedintele PPDD Gorj nu va candida pe Colegiul 1 de Senat şi chiar pe niciun alt Colegiu din judeţ s-au adeverit. Ieri, la Bucureşti, soarta lui Petrescu s-a pecetluit acesta fiind scos din cărţi de Dan Diaconescu, la cererea conducerii PPDD Gorj, care a plecat capul la influenţa sau chiar banii liderului PNL Gorj, Dian Popescu. Liberalul era direct interesat să-l scoată pe Petrescu din joc, deoarece acesta ar fi devenit contracandidatul său pe Colegiul 1 de Senat, lucru pe care Dian şi apropiatul său Marin Condescu nu şi l-au dorit.

Ilie Petrescu a fost pus pe centura PPDD, în urma unor jocuri politice uşor de imaginat. De altfel, Gorjeanul în urmă cu nici două săptămâni creiona tabloul celor întâmplate ieri când prim-vicepreşedintele PPDD a fost eliminat de pe Colegiul 1 de Senat. Pe atunci, Petrescu, credul, încă mai credea că nu i se poate întâmpla aşa ceva, deşi nici măcar Dian Popescu nu s-a ferit să îi spună acestuia în faţă, la Crasna, că reprezentantul PPDD va ajunge să nu îşi depună candidatura pe vreun Colegiu din judeţ. Asta s-a adeverit ieri când Petrescu a aflat după ultima rundă de negocieri din capitală, undeva la ora 14.00, că numele său nu mai figurează pe lista de candidaţi ai PPDD Gorj la alegerile parlamentare. S-a spulberat inclusiv visul acestuia de a candida măcar pe Colegiul 4 de Deputaţi, unde a fost introdus rapid, Aurel Slapciu. S-a găsit, urgent, candidat şi pe Colegiul 1 de Deputaţi, aici unde PPDD l-a introdus pe fostul progresist Răzvan Rotaru.

Tudor Barbu, scos din joben pentru Colegiul 1 de Senat
Pentru a suplini lipsa lui Petrescu, liderii PPDD l-au băgat la înaintare pe Colegiul 1 de Senat pe Tudor Barbu, moderator din ogarda OTV. Acesta ar urma astfel să se bată electoral cu senatorul în exerciţiu Ion Ruşeţ şi cu cel care se intitulează deja senator, Dian Popescu. De altfel, liberalul a fost cel care ar fi “achitat” scoaterea lui Petrescu de pe acest colegiu, printr-o înţelegere financiară cu Cătălin Zamfira. Nici Nicoleta Mocioi, secretarul general al PPDD, consilier judeţean, nu ar fi fost străină de această manevră, jucând, până la final, că ar fi fost de partea lui Petrescu. Cele petrecute însă ieri au dovedit contrariul, Petrescu fiind total eliminat din joc, deşi ar fi acceptat măcar o confruntare electorală pe Colegiul 4. Petrescu a refuzat să facă declaraţii pe această temă, declarând doar că va rămâne în PPDD.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here