Petrescu îl vrea pe Fugaru în PC

346
petrescuActualul preşedinte al PC Gorj, Ilie Petrescu, se vede făcând echipă bună alături de Ion Fugaru, preşedintele demis al PRM Gorj.

Acesta a declarat că l-a ofertat deja pe fostul lider al organizaţiei peremiste dar nu a primit încă un răspuns. Petrescu nu s-a zgârcit în ceea ce priveşte cuvintele de laudă la adresa lui Fugaru, afirmând că dacă se va hotărî să facă pasul către conservatori va avea asigurată o funcţie de conducere în cadrul partidului. ”Dacă vine la noi cu siguranţă va avea un loc în Biroul Judeţean, de asta nici nu se pune problema. Prin decapitarea lui Fugaru de la preşedinţia PRM, care crease un coeficient de imagine partidului, PRM va scădea sub 5%” declara Petrescu. Liderul conservatorilor gorjeni este dispus să primească şi alţi membri ai PRM în rândurile PC-ului, dar numai prin selectare. Ca fost preşedinte peremist, Petrescu ştie foarte bine cine sunt persoanele care ar putea fi de încredere.
Dascălu, oaia neagră pentru Petrescu
Dacă pentru Ion Fugaru, conservatorul Petrescu spune că poartă sentimente de prietenie, lucrurile stau total diferit în cazul lui Dumitru Dascălu, interimarul PRM-ului în prezent. „ Sub nicio formă nu l-aş oferta pe Dascălu. Am auzit că ar fi ţârcovnic la biserica Ferentari. Cântă pe la „biserici”. Îl las acolo, e obosit. Să muncească la Partidul România Mare. Pe el şi pe Bucălăete”, afirma Petrescu.
Fugaru: „ De politică nu mă las”
„Mă onorează şi invitaţia lui aşa cum m-au onorat şi invitaţiile venite din partea PSD, PDL şi PNL. Dar, deocamdată aştept un răspuns de la Bucureşti şi rămân în Partidul România Mare pentru moment. Să văd cum vor decurge lucrurile cu organizaţia judeţeană a PRM, mai sunt anumite aspecte de stabilit. Dar un lucru este cert. De politică nu mă las” afirma Fugaru.
Petrescu a plecat din PRM după alegerile locale din vara lui 2008, luând funcţia fostului conservator Sabin Popescu. După plecarea acestuia din „România Mare”, sub a cărui culoare politică a fost senator timp de două mandate, conducerea filialei judeţene peremiste a fost preluată de Ion Fugaru, om de afaceri venit din zona Partidului Democrat Liberal. La acea vreme, declaraţiile politice la adresa lui Petrescu făcute de Ion Fugaru au fost destul de acide, Petrescu fiind deranjat de criticile foştilor săi colegi de partid. Însă, la nici doi ani de zile, din poziţia de preşedinte al filialei judeţene a Partidului Conservator, Ilie Petrescu arată că şi-a schimbat opinia faţă de Ion Fugaru. Fiindu-i cunoscute evenimentele din fosta sa organizaţie ce au dus la demiterea lui Fugaru , Petrescu spune că PRM-ul a pierdut atât de mult încât nu va mai trece pragul de 5% pentru alegerile din 2012.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here