Petrescu e pe cai mari, îi ia locul lui Neaţă în CJ Gorj

375

Prim-vicepreşedintele PPDD Gorj, Ilie Petrescu, e pe valul politic. Ruperea USL îi conferă, la nivel de Gorj, numai avantaje profesionale, mai ales că PSD-ul a ales PPDD ca variantă pentru majorităţile de la nivelul consiliilor locale şi la nivelul Consiliului Judeţean Gorj. Asta şi pentru că, relaţia cu PNL-ul, la acest capitol, scârţie la orice mişcare. Din acest motiv, lui Petrescu i se face loc atât în Consiliul Judeţean Gorj, unde, în scurt timp îl va înlocui în scaun pe Gheorghe Neaţă, dar şi la UEF Motru, unde s-au tras sforile, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru îndepărtarea din funcţie a directorului Ion Cojocaru, liberal la carnet, şi punerea lui Petrescu, iar şef pentru sondorii unităţii.

Ilie Petrescu este la vârful carierei politice. Asta deoarece şefii PSD nu ştiu cum să-i mai intre în voie, ofertându-l  pe fostul senator cu funcţii peste funcţii, totul cu scopul de a asigura, la schimb, majoritatea cu social-democraţii, atât în Consiliul Judeţean Gorj, cât şi în Consiliul Municipal Motru. Lui Petrescu i s-a oferit deja locul de consilier judeţean, dar şi funcţia de director al UEF, deşi mandatul său la această unitate s-a finalizat dezastruos pentru structura aflată în subordinea CEO.

Neaţă promovat director medical, Petrescu consilier
Pentru ca Petrescu să intre în CJ Gorj, acesta ocupând următorul loc în lista de aleşi ai PPDD, colegul lui consilier, chirurgul Gheorghe Neaţă, va fi promovat director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Cel puţin asta se vorbeşte printre politicienii din Motru, care spun că Neaţă va ieşi din acest organism pentru noua funcţia oferită la spital de CJ Gorj, în timp ce locul lui va fi ocupat de Petrescu. Ilie Petrescu va renunţa şi el, pentru CJ Gorj, la funcţia de consilier municipal la Motru, asta şi pentru că va avea, la pachet, şi funcţia de director al UEF.
Petrescu nu-i va mai sta în coaste primarului Dorin Hanu, lucru care nu poate decât să-l bucure pe edilul local care nu uită cât de hidoasă a fost campania pentru alegerile locale din 2012, cu Petrescu contracandidat. Consiliul Municipal Motru, o dată cu îndepărtarea lui Ion Cojocaru de la UEF, nu se va mai putea baza pe o majoritate cu PNL-ul. Este greu de crezut că liberalul Cojocaru, o dată destituit de la UEF, va mai vota pozitiv proiectele PSD. Acest lucru pare că a fost calculat de cei care au pregătit totul pentru Petrescu. Mai precis, nu s-a ignorat că PSD-ul are acum 8 consilieri şi cu 2 ai PNL formau o majoritate simplă. PPDD-ul are însă 5 consilieri, iar printr-o majoritate cu cei 8 de la PSD deţine 13 consilieri, cele 2 locuri ale PNL-ul nefiind necesare. Ca şi cele 4 locuri ale PDL.

Majoritate cu PPDD şi funcţii la doi dintre consilieri
Mai precis, în Consiliul Local Motru, se va vorbi de o nouă majoritate PSD-PPDD, cu 13 consilieri. În timp ce PNL şi PPDD vor face Opoziţie.
Deja la doi dintre consilierii municipali PPDD li s-a oferit, la ultima şedinţă a Consiliului Municipal Motru, două funcţii importante. Un pepededist a devenit membru în Comisia de Cenzori a Direcţiei Publice, altul într-un Consiliu de Administraţie. Semnalele sunt astfel clare şi subliniază noua majoritate de la Motru.

Ilie la întâlnire cu pesedista Khraibani
Mai mult, pentru ca Ilie Petrescu să fie convins că majoritatea PSD-PPDD, decisă de la nivel judeţean, îi va aduce avantaje, deputata PSD, Camelia Khraibani, a avut o întâlnire sâmbătă tet-a-tet cu Ilie Petrescu. Prim-vicepreşedintele PPDD Gorj s-a întâlnit cu social-democrata la un restaurant de pe raza municipiului Motru.
Se spune că Petrescu a plecat de la discuţia cu Khraibani satisfăcut, sorţii politici fiindu-i favorabili.

Liberalii cred că PSD mai are nevoie de ei
În ciuda acestor lucruri care se petrec în spatele PNL, liberalii din CJ Gorj cred încă că social-democraţii, cel puţin în Consiliul Judeţean, mai au nevoie de ei. Este adevărat, USL-ul încă funcţionează la CJ Gorj, dar dacă mâine s-ar rupe aşa cum s-a întâmplat la nivel central, Ion Călinoiu, un bun strateg politic, nu va rămâne descoperit. Are asigurată astfel o majoritate cu PPDD-ul, consilierii partidului condus de Niculina Mocioi nemişcând în front atunci când cărţile sunt făcute.

Directoratul CEO, vineri-Control Financiar Intern la UEF
Directoratul Complexului Energetic Oltenia s-a întrunit vineri, coincizând tocmai cu ziua în care informaţia că liberalul Ion Cojocaru a fost schimbat cu Petrescu, a început să circule printre politicieni. Nu se ştie dacă decizia s-a luat în acest Directorat, efectele urmând să se vadă în viitorul Consiliu de Administraţie al UEF, organismul statutar în care o decizie privind promovarea lui Petrescu se va legifera. Deocamdată, Cojocaru conduce în scripte UEF Motru, în timp ce Petrescu se vede director în locul acestuia, explicând apropiaţilor şi deciziile pe care le va lua în ziua când se va vedea pe fostul scaun. De asemenea, tot ca o “coincidenţă” UEF Motru se află sub CFI(Control Financiar Intern), tocmai acum când se vorbeşte deja de o săptămână despre schimbarea directorului unităţii.
Verificarea CEO are scopul fie de a-i găsi “bube” lui Cojocaru, fie de a-i pregăti terenul lui Petrescu, se discută printre salariaţii de aici.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here