Petiție online pentru drumul expres. Primii semnatari, liderii PSD Gorj!

727

Scandalul politic pe tema construcției drumului expres Craiova-Târgu-Jiu a ajuns într-o nouă fază. După replicile dure schimbate în ultimele zile de către șefii PSD și PNL Gorj, acum a apărut o petiție în mediul online pentru susținerea acestui important proiect de infrastructură. PSD Gorj spune că nu a inițiat petița, ci doar „o susține”. Asta la scurt timp după apelul făcut pe facebook de către deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

„Le cer tuturor gorjenilor care consideră că acest proiect este esențial pentru viața noastră, să vină alături de mine pentru a susține și a promova, prin orice mijloace, necesitatea realizării acestei investiții, în regim de urgență. Pe Facebook, în stradă, la locul de muncă, în mașină, fiecare acolo unde se găsește, să transmitem un mesaj către acest guvern, pentru a-l face să înțeleagă care ne sunt prioritățile și ce mare nevoie este de o infrastructură rapidă în județul Gorj”, a anunțat Mihai Weber, pe pagina sa de socializare.
La scurt timp, a apărut și petiția „Gorjenii vor drum expres”, promovată intens de PSD Gorj, în mediul online. „Partidul Social Democrat Gorj nu a inițiat această petiție, ci doar o susține”, ne-a declarat Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj și primul semnatar al acestei petiții.
Luni, până la orele 15.00, s-au strâns deja peste 200 de semnături. Primii care și-au pus semnătura au fost liderii PSD, în frunte cu Mihai Weber și Cosmin Popescu. Pe listă se regăsesc parlamentari, primari, dar și aleși locali PSD. Un mesaj a avut de transmis și senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, și el semnatar al petiției. „Ca și alte județe din țară, Gorjul are nevoie urgent de infrastructură modernă, de un drum expres care să lege Târgu- Jiul de Craiova, cel mai important oraș din Oltenia. Actualul guvern PNL a avut suficient timp pentru a demara licitația pentru acest drum, însă nu a făcut-o și nici nu are de gând să susțină acest proiect, având în vedere lipsa totală de implicare a liberalilor în soluționarea problemelor țării. Dacă și dumneavoastră subscrieți inițiativei noastre, semnați petiția pentru construcția Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu”.

Solicitări către Guvernul PNL
Semnatarii petiției solicită Guvernului să decidă urgentarea procedurilor pentru realizarea Drumului Expres Craiova – Târgu-Jiu. „Noi credem că este cea mai importantă investiție pentru dezvoltarea regiunii Sud-Vest Oltenia. Drumul Expres Craiova-Târgu-Jiu reprezintă cea mai mare oportunitate pentru județul Gorj, urmând a contribui decisiv la dezvoltarea unui județ actualmente mono-industrial. Drumul Expres Craiova – Târgu-Jiu înseamnă mai mulți investitori, mai mulți turiști, înseamnă dezvoltare atât pe plan economic, dar și social. Mai mult decât atât, realizarea Drumului Expres Craiova – Târgu-Jiu este justificată atât la nivel local, pentru reintroducerea județului Gorj în circuitul economic regional, dar și la nivel național, pentru conectarea Olteniei cu circuitul economic național. Distribuie această petiție cât mai multor oameni! Doar un număr foarte mare de semnături poate pune autoritățile pe gânduri. Prin implicare chiar putem schimba lucrurile. Să-i facem pe guvernanți să înțeleagă prioritățile gorjenilor”, se arată în petiția inițiată pe 23 februarie, care preia în totalitate mesajul liderului PSD Gorj, Mihai Weber.
Liberalii au reacționat și le-au bătut obrazul celor din PSD: „Este un demers la mișto, râd de oameni. Din 2012 au fost la guvernare, au avut ocazia să facă drumuri. Studiul de fezabilitate pentru acest drum ar trebui să fie gata în 2021, așa au făcut pesediștii caietul de sarcini”.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here