Peste o mie de copii din Gorj, încadraţi într-un grad de handicap

290

Statisticile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj arată că numărul copiilor cu handicap din judeţ este de 1.078. Concret, 915 sunt minori cu handicap protejaţi în familia naturală, iar restul de 106 sunt în centrele de plasament. De menţionat este faptul că 592 de copii au gradul de handicap grav, 339 – accentuat, 141 – mediu, iar şase – uşor.

Peste nouă sute de familii din judeţul nostru îngrijesc un copil cu handicap. Potrivit datelor statistice furnizate de DGASPC Gorj, numărul copiilor încadraţi într-un grad de handicap din judeţul Gorj este de 1.078. „Situaţia copiilor pentru care Comisia pentru Protecţia Copilului Gorj a adoptat o hotărâre privind încadrarea într-o categorie de persoane cu handicap este următoarea: 592 de copii au fost încadraţi în gradul de handicap grav; 339 au fost încadraţi în gradul de handicap accentuat; 141 au fost încadraţi în gradul de handicap mediu; şase copii au fost încadraţi în gradul de handicap uşor”, a menţionat Dumitru Cotrună, directorul general al DGASPC Gorj.
Din totalul de 1.078, 915 sunt protejaţi în familia naturală, pentru 106 s-a instituit o măsură specială de plasament într-un centru, iar pentru 57 dintre copii s-a instituit o măsură specială de protecţie la un asistent maternal profesionist, la familia extinsă sau la alte persoane.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here