Peste 900 de prezentări la UPU

457

Medicii de la Unitatea de Primiri-Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu au îngrijit nu mai puțin de 920 de pacienți, în ultima săptămână. Din fericire, nu au existat persoane afectate de caniculă, chiar dacă județul Gorj a fost sub avertizare cod galben și portocaliu.

Valul de căldură care s-a abătut și asupra județului nostru le-a dat bătăi de cap gorjenilor, însă nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia și-au luat măsuri de protecție, astfel că nu s-a înregistrat niciun caz de lipotimie. “Am avut 920 de prezentări la UPU în ultima săptămână, însă nicio persoană nu a prezentat simptome de lipotimie din cauza căldurii”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Nici la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj nu s-a înregistrat o creștere a numărului solicitărilor. “La noi nu a fost niciun caz de lipotimie și nu am avut nici o creștere a numărului solicitărilor”, a precizat Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj.

Cum recunoaștem lipotimia?
Lipotimia este o senzaţie de pierdere iminentă a cunoştinţei. Persoana care este în pragul unei lipotimii are o impresie de cap gol, de înceţoşare a vederii şi are nevoie să se întindă; are tulburări trecătoare ale cunoştinţei, este palidă, transpiră. În câteva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normală, având, eventual, impresia unei oboseli. În anumite cazuri, lipotimia poate fi urmată de o sincopă – pierderea cunoştinţei. Persoana care are aceste simptome trebuie să se întindă şi să fie sustrasă, dacă e posibil, din circumstanţele declanşante. Dacă se simte rău şi după luarea acestor prime măsuri de revenire este preferabil să fie consultat un medic.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here