Peste 400 de participanţi, „La Suseni cu Moş Crăciun”

356

Consiliile de Administraţie ale obştilor „Muntele Straja Grivele” şi „Valea Susenilor”  au organizat, în colaborare cu Asociaţia „Doruleţ din România”, în data de 21 decembrie, la Căminul Cultural  din satul Suseni, comuna Runcu, spectacolul extraordinar de colinde şi cântece gorjeneşti autentice „La Suseni cu Moş Crăciun”. Organizatorii au fost copleşiţi de numărul mare al participanţilor, sala căminului fiind prea mică pentru cei peste 400 de localnici din zonă.

Căminul Cultural din satul Suseni a găzduit, duminică, 21 decembrie 2014, un eveniment în premieră: spectacolul extraordinar de colinde şi cântece gorjeneşti autentice „La Suseni cu Moş Crăciun”. Centrul Susenilor arăta ca un furnicar înaintea orei de începere a spectacolului, zeci de maşini şi sute de persoane făcându-şi apariţia în zonă.
suseni (1)Sala Căminului Cultural din Suseni a fost plină ochi la începutul spectacolului, însă spre surprinderea organizatorilor, în scurt timp au mai sosit încă aproximativ o sută de persoane. „A fost un eveniment copleşitor; peste 400 de participanţi la spectacol şi, din păcate, doar 300 au primit cadouri de la Moş Crăciun, dar în următoarele zile Moşul va ajunge la toţi cu daruri”, a confirmat Ion Măruţă, preşedintele Obştii „Valea Susenilor”.

Invitaţi speciali pe scena Căminului Suseni
Invitaţii speciali ai Spectacolului „La Suseni cu Moş Crăciun” au fost: Maria Corlan Mischie, Luciana Ene, Elena suseni (2)Popescu, Angelica Mirea, Neluţu Trandafir, Melinda Mitran, Mara Vătavu, Ionela Trandafir, Yasmine Polacek şi Daria Trandafir. Spectacolul a fost prezentat de directorul artistic Andreea Măruţă, o fiică a satului Suseni. Îmbrăcată în mândrul port popular specific zonei, Andreea a trăit intens momentul, însă a ştiut să-şi stăpânească emoţiile, reuşind să transmită publicului energii pozitive, specifice spiritului Crăciunului. „Mă bucur că am reuşit să suseni (3)aducem artişti talentaţi pe scena Căminului Cultural din Suseni şi să oferim un spectacol de neuitat acestor oameni minunaţi”, a mărturisit Andreea Măruţă.
Realizator al spectacolului, omul de cultură Dorin Brozbă, a reuşit să pună în scenă un eveniment pe care locuitorii din zona Suseni nu-l vor uita niciodată. Tiberiu Tătaru, un tânăr fiu al Susenilor, care a reuşit să se integreze perfect în comunitatea locală din zonă,  mobilizat masa-media gorjeană şi a asigurat o bună promovare a evenimentului.
suseni (4)Consiliilor de Administraţie ale obştilor „Muntele Straja Grivele” şi „Valea Susenilor”, formate din: Dumitru Contoloru, Ion Măruţă, Toma Măruţă, Ion Raita, le mulţumesc colaboratorilor şi partenerilor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea spectacolului „La Suseni cu Moş Crăciun” şi le doresc tuturor Crăciun fericit şi un An Nou cu împliniri.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here