Peste 300 de absenţi la simularea probei obligatorie a profilului

290

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a a continuat miercuri cu proba scrisă obligatorie a profilului. În Gorj, 336 de elevi nu s-au prezentat la această probă; şi de această dată, cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat în rândul elevilor de clasa a XI-a. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului şi specializării, urmând ca rezultatele simulării să fie afişate în data de 14 martie.

Elevii claselor a XII-a şi a XI-a au susţinut, miercuri dimineaţa, simularea la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat – Istorie pentru profilul uman şi Matematică pentru profilul real. Potrivit metodologiei, accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30, iar examenul a început la ora 9:00, când elevii au primit subiectele, după care au avut trei ore la dispoziţie pentru a formula răspunsurile. În Gorj, nu s-au înregistrat incidente pe parcursul simulării, însă numărul absenţilor a fost mai mare decât cel înregistrat la simularea probei la Limba şi literatura română. Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, la clasa a XI-a, dintre cei 4125 de elevi înscrişi s-au prezentat doar 3928, înregistrându-se un număr de 197 de absenţi. La clasa a XII-a, dintre cei 3633 de elevi înscrişi s-au prezentat 3494, înregistrându-se un număr de 139 de absenţi.

Vineri, proba la alegere a profilului şi specializării
Simularea probelor din cadrul examenului de bacalaureat se va încheia vineri, 7 martie, când elevii de clasa a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate în cursul zilei de 14 martie. Notele obţinute de elevi la simulare nu vor fi trecute în catalog, însă vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here