Peste 200 de joburi, la bursa locurilor de muncă a Fundaţiei Delta

150

CIMG0942„Bursa locurilor de muncă – oportunitate pentru fiecare” a fost organizată de Fundaţia Culturală Delta. Pentru participanţii la acest eveniment, agenţii economici au pus la dispoziţie peste 200 de locuri de muncă din diferite domenii de activitate.

Fundaţia Culturală Delta a deschis bursa locurilor de muncă printr-o conferință de presă la care au fost prezenți atât reprezentanți ai presei gorjene, oficialități precum Ion Calinoiu – preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Liviu Andrei – prefectul Judeţului Gorj, Corneliu Vişoianu – preşedintele Fundaţiei Culturale Delta, cât și reprezentanți ai Agenției Județene de Ocupare a Forței de CIMG0953Muncă Gorj.

1.600 de femei la bursa Fundaţiei Delta

Potrivit reprezentanţilor Fundaţiei Culturale Delta, feedback-ul din partea angajatorilor a fost unul pozitiv, astfel că în cele 3 zile de eveniment, aproximativ 1600 de femei au trecut pragul Bursei, 15 dintre ele găsindu-şi imediat după terminarea evenimentului un loc de muncă. Deşi adresată în primul rând femeilor, Bursa a oferit şansa inclusiv unui bărbat de a gasi un post disponibil. Peste 300 de femei s-au înscris în proiect pentru a beneficia de cursuri de calificare sau recalificare. Alte peste 200 s-au declarat interesate însă nu au dispus de timpul necesar întrevederii cu experții proiectului care au oferit pe loc informare/mediere/consiliere psihologică și au ales să se adreseze ulterior asistentului social care asigură activitatea de informare la locația de implementare pentru regiunea S – V Oltenia. De altfel, potrivit aceleiaşi surse, cu ocazia acestui eveniment, președintele Fundației Culturale Delta dar și experți din proiect au fost invitați la diferite emisiuni ale posturilor de televiziune locale, ocazie cu care, bursa locurilor de muncă a fost prezentată ca un eveniment integrat în proiect și prin urmare, activități derulate dar și viitoare au fost mediatizate. Bursa locurilor de muncă este una dintre acţiunile de incluziune socială ce se derulează în cadrul proiectului “Şi noi vrem să muncim! Accesul femeilor pe piata muncii” – POSDRU97/6.3/S/63272, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!” 2007-2013.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here