Peste 1700 cazuri de viroze și pneumonii

197

În ultima săptămână, 142 de persoane din județul nostru au fost internate, după ce au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii, acestea fiind cazurile severe, pentru că numărul total al îmbolnăvirilor este mult mai mare. 1729 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroză și pneumonie, în ultimele șapte zile.

Nu mai puțin de 1171 gorjeni au fost diagnosticați cu viroze și 558 cu pneumonie, în ultima săptămână. “Cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor, ei fiind cei mai predispuşi la îmbolnăvire. Am avut 1121 cazuri de viroze și 50 de internări, precum și 466 cazuri de pneumonie și 92 de internări”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here