Peste 150 de morţi şi 400 de dispăruţi în Indonezia, după cutremurul urmat de tsunami

287

cutremur indoneziaCutremurul cu magnitudinea de 7,7 înregistrat în insulele indoneziene din Oceanul Indian, urmat de un tsunami, a provocat moartea a 154 de persoane şi dispariţia altor aproximativ 400, potrivit unui nou bilanţ stabilit de autorităţi.

„Cel puţin 154 de persoane au fost ucise, iar alte 400 sunt în continuare date dispărute”, a declarat şeful serviciilor de intervenţie pentru provincia Sumatra de Vest, Harmensyah.

Bilanţul precedent menţiona 112 morţi în arhipelagul Mentawai, în largul insulei Sumatra.

Harmensyah a subliniat necesitatea urgentă de a se acorda ajutor supravieţuitorilor. „Şi-au pierdut casele şi au nevoie de un ajutor important. Au fost aduse corturi, dar nu în număr suficient”, a adăugat el.

Operaţiunile de intervenţie sunt îngreunate de izolarea insulelor Mentawai, unde accesul este dificil şi care sunt private de comunicaţii. Cutremurul, a cărui magnitudine a fost iniţial estimată la 7,5, s-a produs luni în regiunea Kepulauan Mentawai, la ora locală 21.42 (17.42, ora României), la o adâncime de 14,2 kilometri, a anunţat Observatorul Geologic american, USGS. Seismul a fost urmat de valuri de trei metri înălţime, care au devastat aproximativ zece sate situate pe coasta arhipelagului Mentawai , în largul insulei Sumatra, una dintre zonele cele mai ameninţate de seisme în Indonezia.

Selecţie Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here