Peste 1200 de gorjeni suferă de obezitate

357

Conform datelor centralizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul trimestrului II al anului în curs au intrat în evidenţele medicilor 127 de obezi. Statistic vorbind, numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate a crescut, la sfârşitul trimestrului II au rămas în evidenţele medicilor 1.230 de cazuri, cu un an în urmă fiind în evidențele medicilor 1.047 gorjeni cu obezitate.

Stresul, consumul haotic de alimente, dar şi anumite afecţiuni medicale determină o creştere excesivă în greutate la tot mai multe persoane. Obezitatea este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Statistic vorbind, 21,3% dintre românii cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, după cum arată şi rezultatele Studiului epidemiologic ORO de prevalenţă a obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România. Cercetarea a inclus un eşantion de aproximativ 2100 de persoane adulte, din opt centre regionale: Bihor, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Suceava, Timiş. Eşantionul analizat în Studiul ORO a fost reprezentativ statistic pentru populaţia adultă din România. Demarat în vara anului 2014, studiul a fost derulat de o echipă de opt investigatori români, medici cu specialitatea de diabet, nutriţie şi boli metabolice, coordonată de către Conf. Univ. Dr. Gabriela Roman. Conform analizei, rata obezităţii creşte odată cu vârsta, astfel că în timp ce la adulţii de până în 39 de ani obezitatea este prezentă la 9,9% dintre aceştia, procentul creşte la 30,1% la grupa de vârstă 40-59 de ani şi ajunge la 41,6% la persoanele peste 60 de ani.

Statistici alarmante, în Gorj
Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, de la an la an a continuat să crească numărul obezilor din județul nostru. „În trimestrul II al acestui an erau 1157 de obezi, în Gorj. Au intrat în evidențe alte 127 de cazuri și au ieșit 54. Astfel, la sfârșitul trimestrului II au rămas în evidențe 1230 gorjeni cu obezitate”, a confirmat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Tratamentul obezităţii constă în reducerea excesului de greutate printr-un regim; atunci când obezitatea este provocată de o boală, aceasta trebuie să fie tratată. Indiferent de situaţie, obezilor li se recomandă să consulte un specialist înainte de a începe o cură de slăbire.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here