Pesediştii, victimele sigure ale disponibilizărilor de la CE Rovinari

183

DeschiderefNegocierile de la Complexul Energetic (CE) Rovinari continuă deşi sindicaliştii şi administraţia s-au întâlnit deja de câteva ori în ultimul timp. Cel puţin listele de disponibilizări s-au întocmit, astfel în cadrul unităţii energetice, toate suferind, pe parcurs, modificări. Diverse persoane au fost adăugate pe listă, în timp ce altele au fost scoase ca urmare a scandalului făcut de cei vizaţi.

Au rămas însă pe liste, cu scandal sau fără, un număr însemnat de membrii ai PSD sau simpatizaţi ai partidului aflat în Opoziţie. Aceste persoane vor trebui să părăsească unitatea începând cu data de 1 martie.

Lista CE Rovinari, sau cel puţin ultima dintre acestea, conţine 119 nume de persoane care au muncit ani buni în cadrul unităţii energetice. Ca un făcut, o mare parte din aceştia, unii pesedişti spun că ar fi chiar “aproape 80%”, ar fi participat la mitingurile electorale desfăşurate de PSD în ultimele campanii electorale. Să fi fost acesta motivul principal pentru care s-au regăsit pe listele de disponibilizări, întocmite în aceste zile de administraţie şi sindicate, s-au întrebat cei vizaţi, răspunsul administraţiei nefăcându-se însă auzit.

Pesedistul Surdu, pe lista “neagră”

img823Ion Surdu, este şeful Departamentului Administrativ al CE Rovinari. Fost membru al PD, în anii 90, Surdu a trecut la PSD unde însă în ultimul timp nu a activat, probabil şi de teama pierderii locului de muncă. Surdu a fost directorul general al Termocentralei Rovinari dar a fost şi director comercial în perioada în care Laurenţiu Ciurel era managerul unităţii energetice. Surdu ocupă primul loc în lista de disponibilizări a CE Rovinari.

img824Din cadrul aceluiaşi departament va fi disponibilizat şi Nicolae Păunescu, conducător auto, simpatizant PSD.

Tatăl deputatului Popescu, forţat la disponibilizare

img825Al doilea pe lista de disponibilizări este şi Ion Ponczi, tatăl adoptiv al deputatului PD-L, Cosmin Popescu, în vârstă de 60 de ani, angajat anul trecut în cadrul complexului la intervenţia fiului său. Deşi instalatorul img826Ponczi nu a vrut să plece acasă, se pare că s-a creat un adevărat scandal la negocieri, sindicaliştii cerând forţat disponibilizarea bătrânului. Deşi nu are un an de când a fost angajat, viitorul pensionar va beneficia de salarii compensatorii la fel ca cei care au muncit o viaţă în cadrul unităţii energetice.

Pesediştii, măturaţi din Direcţia Comercială

Nicolae Chiliban, membru PSD, economist principal în cadrul Direcţiei Comerciale a CE Rovinari este şi el trecut pe listă ca şi inginerul Constantin Zamfiroiu, şi el apropiat PSD, acesta fiind momentan inginer principal în cadrul aceleaşi direcţii din complex. Pe lista de disponibilizări, tot aici, a fost trecut şi Gheorghe Dumitraşcu, membru PSD, până acum tehnician principal în cadrul Direcţiei Comerciale a complexului. Subinginerul principal Petre Chirculescu, şi el apropiat PSD, a avut aceiaşi soartă cu a colegilor săi din cadrul Direcţiei Comerciale, figurând pe lista de disponibilizări, un lucru similar petrecându-i-se şi inginerului Marius Mircea, cunoscut, se pare, pentru părerile sale anti-PD-L.

Directorul tehnic, speriat cu listă

img827Pe lista de disponibilizări figurează şi directorul tehnic adjunct al Complexului Energetic Rovinari, Răducu Teodorescu. Se pare însă că Teodorescu a fost scos apoi de pe această listă, unde ar fi fost trecut deoarece ar fi făcut unele lucruri care nu au convenit administraţiei.

Pe listă a rămas însă Radu Eugen, subinginer principal în cadrul Direcţiei Comerciale, membru PNL, dar şi inginerul Vasile Gârbaciu din cadrul Direcţiei Economice, simpatizant PSD.

Pesediştii din Termo, la zid

img828Pe lista de disponibilizări figurează însă Vasile Văduva, membru PSD, şef atelier în Termocentrală şi subinginerul principal Ion Dijmărescu, simpatizant PSD. Un număr destul de mare de salariaţi, în jur de 45 din Termocentrală figurează pe lista disponibilizărilor, considerându-se personal pensionabil. Negocierile vor continua însă în zile următoare, singurul sindicalist care nu a acceptat să semneze listele de disponibilizaţi fiind Constantin Mitrescu, din cadrul Sindicatului Liber “Energia”.

La negocieri au participat trei sindicate, Sindicatul Liber “Minerul” EMC Rovinari, reprezentat prin Marin Golea, Sindicatul Liber “Energia” Rovinari, reprezentat prin Constantin Mitrescu şi Sindicatul Liber Pinoasa, reprezentat prin Filip Cioplea.

Pentru a vedea listele cu disponibilizaţi daţi click la prima poză.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here