Pesediştii gorjeni aplaudă plata în avans a pensiilor şi salariilor

334

Conducerea de la Gorj a Partidului Social Democrat aplaudă măsurile luate de Guvernul Ponta referitoare la plata până pe 10 aprilie a pensiilor şi salariilor angajaţilor din sistemul bugetar. La nivelul judeţului nostru, măsura a fost una binevenită înainte de Sărbătorile Pascale pentru aproape 22 la sută dintre salariaţii judeţului, precum şi pentru cei circa 95.000 de pensionari.

Plata pensiilor prin Poșta Română a început din 3 aprilie, iar cele care vor fi virate pe card bancar, începând cu 7 aprilie, astfel încât, până pe 10 aprilie, să fie date toate sumele pentru pensionarii gorjeni. De asemenea, şi salariile bugetarilor din Gorj au fost achitate în intervalul 6 – 8 aprilie. Măsura luată de Guvernul Ponta este văzută cu ochi buni de conducerea PSD Gorj care crede că astfel va creşte şi puterea de cumpărare de dinainte de Paşte. “Guvernul, prin decizia politică luată în mod corespunzător, a decis să sprijine oamenii în preajma Sărbătorilor Pascale. Măsura luată, de a da în avans pensiile şi salariile, a fost una bine bine-primită. Considerăm că este o decizie politică bună şi apreciată, iar acest lucru deja se vede în pieţe şi în centrele comerciale care sunt aglomerate de câteva zile încoace”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.
Decizia luată la nivel naţional a fost una benefică pentru cei 95.000 de pensionari gorjeni şi pentru cei 15.479 de salariaţi din sistemul bugetar: administrație publică, apărare și asigurări sociale – 3,470, învățământ – 5.958, sănătate și asistență socială – 5.347, activități de spectacole, culturale și recreative – 704.

Ajutor pentru familiile sărace
De asemenea, liderii PSD Gorj spun că la nivelul fiecărei administraţii locale din judeţ s-a luat măsura de a da o mână de ajutor prin oferirea de tichete sociale, ori pachete cu alimente pentru familiile cu venituri modeste. “Fiecare primărie s-a preocupat de familiile cu probleme din localitate; avem şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care asigură tot ce trebuie pentru adulţii şi probleme cu deficienţe, pentru persoanele aflate în dificultate, să aibă o masă tradiţională de Paşte”, a precizat preşedintele executiv al PSD Gorj.

Şi la nivelul municipiului Târgu-Jiu, aproximativ 1.300 de persoane cu venituri modeste au primit în aceste zile tichete sociale, valoarea fiecăruia fiind de 30 de lei. Totodată, 50 de pachete alimentare au ajuns la persoanele cu dizabilităţi din Târgu-Jiu, pachete cu alimente tradiţionale primind şi familiile care iau masa la Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here