Pentru că asigură un loc de muncă stabil, Cariera militară, tot mai atrăgătoare pentru tineri

436
dan milcuTinerii gorjeni sunt apţi şi dornici de o carieră militară. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Centrului de Recrutare, colonel Dan Milcu, există tineri din judeţul nostru în toate categoriile şi instituţiile de învăţământ militar.

De asemenea, se pare că, de anul acesta, a început să crească numărul femeilor interesate de o carieră militară, stabilitatea şi siguranţa locului de muncă încântându-le şi pe acestea, dincolo de duritatea unei astfel de vieţi.

Femeile care îşi aleg să urmeze o carieră militară sunt din ce în ce mai multe. Creşterea acestui număr a fost constatată şi în judeţul nostru, în acest an. În general tinerii care aleg să urmeze cursuri de pregătire în acest domeniu caută stabilitatea materială şi siguranţa locului de muncă. Numai în acest an, din judeţul Gorj au fost recrutaţi 700 de tineri care, în prezent, fac cursuri în diferite unităţi de învăţământ şi pentru toate categoriile de cariere. Astfel, aproximativ 450 au ales să se pregătească pentru a deveni soldaţi şi gradaţi voluntari şi 250 pentru a lucra în unităţile militare de învăţământ.
Facilităţi
Gorjenii care aleg să urmeze o astfel de carieră au parte de multe facilităţi, cum sunt şcolarizarea gratuită, studiile, cazarea, masa şi ţinuta fiind oferite de instituţiile de învăţământ. De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt, Dan Milcu, acestora li se asigură o calificare profesională superioară, la absolvire se asigură loc de muncă, au acces la asistenţă medicală gratuită iar salariul „asigură un trai decent”. Colonelul Milcu a mai spus şi că, din punctul său de vedere, tinerii sunt motivaţi de mai multe lucruri, unii înscriindu-se din pasiune, unii din ideal profesional, atracţie pentru viaţa în colectivitate, nevoie de afirmare etc.
Sportul – problematic la admitere
În ciuda faptului că există gorjeni în toate unităţile de pregătire, dintre cei care au dorit o astfel de carieră, în acest an, au fost admişi doar 60%. Cea mai mare problemă a reprezentat-o condiţia fizică. „Probele sportive au fost problematice. În România nu se mai face sport”, a completat Milcu.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here