Pedelistul Pasăre, dat jos din “cuibul” de director de la Liceul de Muzică

189

Dumitru(Mitel) Pasăre, directorul pus în funcţie în urmă cu un an de zile de către PDL, la cârma Liceului de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, a fost destituit joi din funcţie. Asta, urmare a unor erori de management făcute, în special, pe finalul activităţii sale, derulate fără concurs pe funcţie. Ce a făcut mai exact Pasăre? A înmatriculat elevi în clasa a IX-a deşi una dintre specializările la care elevii au susţinut probe înainte de admitere nu fusese aprobată de Ministerul Educaţiei. Abia acum eroarea s-a îndreptat, din fericire Ministerul Educaţiei având o rezervă de clase.

Scandalul putea fi cât casa acum la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu-Jiu, dacă elevii care au susţinut probe la una din specializările liceului cu profil vocaţional ar fi realizat că locul în care ar fi urmat să fie înmatriculaţi nu avea nicio aprobare de la Ministerul Educaţiei. La liceul acesta s-au format o clasă de teatru, una de arhitectură şi arte plastice şi una de muzică. Una dintre clasele respective nu avea nicio aprobare pentru a deveni funcţională în anul şcolar 2012-2013, Pasăre acceptând înscrierea elevilor la acesta, pe nişte promisiuni ministeriale care nu s-au materializat. Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a fost pus, de scurt timp, în faţa faptului împlinit, fiind obligat să rezolve încurcătura creată cu clasa respectivă, de către Pasăre. În final a rezolvat-o, Ministerul Educaţiei având nişte clase rezervate. Pasăre a răspuns însă cu funcţia pentru greşeala făcută.

Consiliul de Administraţie, întrunit la şcoală
Joi după-amiaza Consiliul de Administraţie al Liceului de Muzică şi Arte Plastice a fost întrunit de urgenţă pentru a lua act de decizia de demitere a lui Mitel Pasăre şi înlocuirea lui cu Dumitru Ciortea, profesor de matematică, fost director general adjunct al unităţii de învăţământ. Pasăre a rămas profesor de nai în cadrul unităţii de învăţământ, post pe care l-a deţinut înainte de promovarea sa politică, odată cu intrarea sa în PDL. Pasăre a fost susţinut de post urmare doar a carnetului său “portocaliu”, numirea unui alt director al şcolii fiind necesară în septembrie anul trecut, urmare a numeroaselor scandaluri existente în unitatea de învăţământ.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here