Pedelistul Novac, la un “Boc” de vicepreşedinte

130

IMG_1457Directorul Direcţiei Silvice Gorj, Gheorghe Novac, a candidat la finalul săptămânii trecute, la Călăraşi, pentru funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a PDL.

Acesta a intrat la balotaj cu un candidat de la Cluj, din judeţul premierului Emil Boc, şi a pierdut locul al şaptelea de vicepreşedinte, în favoarea contracandidatului său adelean. De la Gorj au fost prezenţi la Călăraşi zece membrii ai PDL, care au compus delegaţia condusă de Nicolae Cilibiu, secretarul general al organizaţiei.

Sâmbătă, la Călăraşi, pedeliştii din toată ţara au votat pentru conducerea Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a PDL. S-au ales 7 vicepreşedinţi ai comisiei, preşedintele acesteia şi un secretar. De la Gorj, Nicolae Cilibiu a fost cel care a condus delegaţia PDL-ului la întrunirea de la Călăraşi, iar dintre delegaţi doar Gheorghe Novac a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte. A pierdut însă după ce a intrat la balotaj cu candidatul de la Cluj care a învins însă, Novac fiind la mică distanţă, sau mai bine zis la un “Boc” de a obţine funcţia dorită. Peste 20 de candidaţi s-au înscris însă în această competiţie. “Ne-am situat pe un loc bun dacă ne raportăm la cele 47 de judeţe care şi-au trimis aici candidaţi”, a declarat Cilibiu, la finalul competiţiei de la Călăraşi. Premierul Emil Boc, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, şi Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii au participat la acest scrutin unde s-au dezbătut pe larg problemele cu care se confruntă cei din domeniul agricol, silvic şi cei de pe siguranţa alimentelor. Stelian Fuia, şeful PDL Clăraşi, şi-a adjudecat funcţia de preşedinte al acestei comisii şi un loc în Biroul Permanent Naţional al PDL.

Anamaria Stoica

10 octombrie, termenul limită pentru alegerea şefilor de comisii

Partidul Democrat Liberal îşi va desemna până la data de 10 octombrie preşedinţii celor opt comisii de specialitate ale partidului, la nivel naţional, potrivit unei decizii a BPN al PDL. Conform statutului PDL, acesti opt preşedinţi vor ocupa funcţii de secretari executivi în BPN. Persoanele desemnate ca responsabili pentru alegerea comisiilor de specialitate la nivel naţional sunt: Traian Igas – comisia pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională; Dorin Florea – comisia pentru sănătate; Mihaela Popa – comisia pentru educaţie, cercetare, cultură şi sport; Cristian Petrescu – comisia pentru muncă şi protecţie socială; Flutur Gheorghe sau Stelian Fuia – comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală; Mihaela Sandru – Comisia pentru economie, finanţe şi mediu de afaceri; William Brînză – comisia pentru politica externă, justiţie şi drepturi cetăţeneşti; Alin Popoviciu – comisia pentru infrastructură, energie şi mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here