Pedeliştii schimbă toţi şefii din termocentralele gorjene

481

complexule energeticViitoarea înfiinţare a Companiei Electra, va găsi complexele energetice Turceni şi Rovinari cu o nouă conducere, la mai multe nivele. Primele schimbări au început să fie deja

operate, momentan pe hârtie, la termocentrala de la Turceni, în timp ce la unitatea de la Rovinari se aşteaptă ca prima modificare de personal să înceapă cu chiar managerul unităţii energetice, Gheorghe Daviţoiu.

Amânarea proiectului Electra de către ministrul Economiei, Adriean Videanu, va permite liderilor PD-L Gorj să finalizeze operaţiunea de schimbare a şefilor de la termocentralele din judeţ. Această procedură a început, se pare, încă din ultimele zile ale anului trecut, întocmindu-se tabele cu şefii care vor fi schimbaţi, la ambele termocentrale. Salariaţii celor două unităţi energetice, membrii PD-L Gorj, sunt salvaţi de aceste schimbări dar ceilalţi angajaţi care sunt membrii ai altor partide politice stau deja cu bagajele la uşile birourilor. Pe tabele au fost trecuţi doar salariaţii din Gorj, nu cei din judeţul vecin Dolj, care sunt sau nu membrii de partid. Tabele s-au făcut atât la Turceni cât şi la Rovinari, loc din care primul vizat pentru schimbări ar fi chiar Gheorghe Daviţoiu, directorul termocentralei. La sfârşitul anului trecut, acest manager a infirmat zvonurile potrivit cărora şeful său de partid, Ionel Manţog îl va schimba din funcţie. Se pare, însă, că consăteanul său, Marin Condescu l-a salvat de schimbarea din funcţie, Daviţoiu mizând pe ajutorul acestui apropiat al PD-L, dar şi pe sprijinul lui Florin Cârciumaru, şi el din Negomir.
Motocu, pe lista schimbărilor
La Complexul Energetic Turceni, se pare că inclusiv directorul Direcţiei Energie, Marian Motocu ar fi vizat pentru schimbarea din postul important. Motocu nu mai este de ceva vreme pe placul liderului PD-L Gorj, Ionel Manţog, cel care a şi decis de altfel să îl schimbe pe fostul manager al termocentralei şi să îl pună în locul lui pe Octavian Graure. Mai sunt, însă, şi alţi şefi vechi din termocentrală care vor fi obligaţi să se mute în alte birouri mai mici şi de mai puţină importanţă în unitatea energetică.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here