Patru elevi din Gorj, la etapa națională a OLAV

353

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a stabilit lotul care va reprezenta județul la etapa națională a Olimpiadei ”Lectura ca abilitate de viață”. Acesta va fi format din patru elevi de la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu și Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu.

Etapa județeană a Olimpiadei ”Lectura ca abilitate de viață” s-a desfășurat în data de 29 ianuarie 2017, la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, și s-a bucurat de o participare a aproape 700 de elevi din întreg județul. În urma desfășurării acestei faze a olimpiadei, la următoarea etapă a competiției s-au calificat patru elevi de la trei unități de învățământ din Târgu-Jiu: Dascălu Sânziana, elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” (prof. îndrumător Partenie Minodora), Blidea Ștefania, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” (prof. îndrumător Frîntu Maria), Cosma Iulia Miruna, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu (prof. îndrumător Popescu Georgeta) și Toader Petruța, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ”Spiru Haret” (prof. îndrumător Mărgulescu Theodora). Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață” se adresează tuturor elevilor din gimnaziu şi liceu, capabili să folosească lectura în vederea dezvoltării personale. În cadrul olimpiadei, concurenţilor li se evaluează competenţele de lectură, constând în înţelegerea textelor ficţionale, nonficţionale și multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris, în cadrul unei prezentări sau a unei dezbateri.
Olimpiada se desfăşoară pe patru niveluri de vârstă și de pregătire didactică, după cum urmează: Nivelul 1 – clasele a V-a și a VI-a, Nivelul 2 – clasele a VII-a și a VIII-a, Nivelul 3 – clasele a IX-a și a X-a, Nivelul 4 clasele a XI-a și a XII-a.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here