Parc ecologic, construit în oraşul lui Filip

71

parc rovinariDin fonduri nerambursabile, Primăria Rovinari va construi în scurt timp primul parc ecologic al oraşului. Asta după ce instituţiei publice conduse de Doru Filip i-a fost aprobat proiectul “Înfiinţare Eco-Parc”, depus spre finanţare în cadrul Programului de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin Realizarea de Spaţii Verzi în Localităţi, derulat de către Administraţia Fondului pentru Mediu(AFM).

Proiectul este elaborat în vederea realizării unui parc ecologic pe domeniul public al oraşului Rovinari, cu scopul măririi suprafeţei de spaţiu verde ce revine locuitorilor din localitate.

filipProiectul presupune amenajarea de spaţii verzi, prin instalarea unui material dendro floricol, adică a 90 de arbori, 958 de bucăţi de arbuşti, a unui gard viu din arbuşti foioşi şi punerea de gazon. De asemenea, se doreşte realizarea iluminatului funcţional, cu panouri fotovoltaice, realizarea unei instalaţii de irigat automatizată pe întreaga suprafaţă de spaţiu verde amenajată, montarea de mobilier urban, realizarea a două spaţii de joacă pentru copii, a aleilor ecologice şi dotarea parcului cu toalete ecologice. Parcul se va construi lângă Spitalul “Sfântul Ştefan”, iar Primăria Rovinari contribuind cu suma de peste 260.000 de lei în timp ce AFM-ul cu aproape 900.000 de lei.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here