Pandurii vrea să se apropie de Reşiţa. Bănăţenii joacă la Gilortul

811

Pandurii Târgu Jiu şi Jiul Petroşani se întâlnesc astăzi pe Stadionul Municipal în runda cu numărul 8 din Seria 7 a Ligii 3. Altădată un meci din care ieşeau scântei, confruntarea dintre gorjeni şi ardeleni este acum una cu un interes mult mai scăzut. După o perioadă extrem de nefastă şi aflată în insolvență, Pandurii Târgu Jiu încearcă să revină în eşalonul secund la finele acestui sezon. Sportiv, Jiul stă şi mai rău. Trupa din Vale are doar un succes în şapte runde, obţinut în faţa Gilortului, şi este pe penultimul loc în clasament.
Duelul este foarte important pentru gazde, care etapa viitoare se deplasează la Reşiţa, pentru confruntarea cu liderul CSM. Între gorjeni şi bănăţeni sunt 4 puncte. ,,Putem să catalogăm acest start de campionat peste două etape. Dacă vom fi la mai puţin de patru puncte distanţă faţă de Reşiţa, este un tur de campionat bun. Dacă nu, rămânem la satisfăcător. Aşa cum aţi văzut şi în celelalte jocuri, chiar şi Reşiţa a bătut foarte greu la Lupac, Liga 3 este destul de delicată şi de complicată. Sunt multe echipe care se apără, pun probleme pe contraatac şi care pot aduce rezultate surpriză. Legat de meciul cu Jiul Petroşani, avem două nume foarte mari din fotbalul românesc, care au ajuns să aibă un derbi în Liga 3. Sunt echipe care au jucat în cupe europene, cu tradiţie în prima ligă. Aceste formaţii au ajuns să se zbată aici din cauza anumitor factori”, a declarat directorul sportiv al formației noastre, Camilian Floroiu.
CSM Reşiţa vine în Gorj în această rundă. Trupa lui Dan Alexa are meci la Târgu Cărbuneşti. Deși bănățenii au șapte succese consecutive și au primit doar un gol până acum, antrenorul Mihai Dinu speră să-i încurce pe liderii seriei. Din păcate, Gilortul are, în continuare, probleme cu accidentările. ,,Am pierdut nemeritat la Petroșani. Din câte am observat, în seria aceasta se poate întâmpla orice. Chiar dacă este Reșița și are șapte din șapte, o echipă bună, un antrenor bun și jucători de Liga 1, noi nu ne speriem. Avem în continuare destui jucători accidentați, problemele nu ne lasă. Din fericire, are cine să-i înlocuiască. Fizic, ne-am mai pus pe picioare, nu suntem încă la nivelul pe care mi-l doresc pentru că am început și târziu pregătirea, dar sperăm să nu pierdem acest meci. La ora jocului va ploua, dar noi avem un teren bun. Când e terenul ud și timpul rece, ar trebui să alerge toți jucătorii”, a declarat principalul Gilortului. Cealaltă echipă din Gorj, formaţia lui Bogdan Chiriac, Viitorul 2, se deplasează la Lupac.
Liga 3, Seria 7 – Etapa 8
Vineri, 15 octombrie, ora 15.00
CSM Deva – ACS Progresul Ezeriş
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CSM Jiul Petroşani
Sâmbătă, 16 octombrie, ora 15.00
AFC Voinţa Lupac – ACS Viitorul Târgu Jiu 2
CS Gilortul Târgu Cărbuneşti – C.S. Muncitoresc Reșița
CS Armata Aurul Brad – ACS Viitorul Şimian
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here