Pandurii, la tragerea la sorți pentru Cupa României / În urna favoritelor

397

În urma rezultatelor din ultimul sezon al Ligii 1, Pandurii a intrat în prima urnă, cea a capilor de serie, la tragerea la sorți pentru 16-imile Cupei României Timișoreana, ediția 2014-2015.

Echipa gorjeană a prins ultimul loc în urna A la tragerea la sorți. Chiar dacă a terminat ultimul sezon pe locul 7 în Liga 1, Pandurii a profitat de forfait-ul celor de la FC Vaslui și acum este cap de serie, evitând în acest fel o posibilă confruntare cu o echipă din primul eșalon, în faza șaisprezecimilor Cupei României.
Tragerea la sorți pentru competiția organizată de Federația Română de Fotbal va avea loc astăzi, la ora 12:00, la Casa Fotbalului.

Adversari facili
Cum Federația Română de Fotbal rămâne consecventă sistemului de tragere la sorți bazată pe capi de serie, faza șaisprezecimilor de finală, prima în care intră în competiție și echipele de primă ligă, oferă un avantaj major echipelor puternice, care vor juca în compania unor adversari care, de cele mai multe ori, la ora meciului din această fază au deja atins obiectivul și nici nu visează să meargă mai departe, mare parte din echipele de eșalon inferior având ca principal țel la pornirea în competiție să aducă în orașul lor o echipă din Liga 1. Astfel, Pandurii va juca în această fază a competiției cu una dintre echipele din urna C, acolo unde se află: Sport Club Bacău, Şoimii Pâncota, FC Caransebeş, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, Fortuna Poiana Câmpina, ACS Berceni, CF Brăila, Rapid CFR Suceava, FC Bihor, Săgeata Năvodari, FC Viitorul Axintele, Chindia Târgovişte, Unirea Jucu. Procedura tragerii la sorți prevede ca echipele din urna A să fie împerecheate cu șase echipe din urna C, după care cele opt echipe rămase din urna C să fie extrase împreună cu tot atâtea echipe din urna B. Ultimele patru echipe rămase în urna B vor fi împerecheate între ele.

Joacă în deplasare
Pandurii nu va avea privilegiul de a juca pe teren propriu în această fază a competiției. Regulamentul prevede că partidele din 16-imi se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Dacă partida va fi aleasă pentru televizare, iar clubul gazdă nu beneficiază de un stadion dotat cu instalație de nocturnă, meciul se va juca pe un stadion care îndeplinește normele, stadion situat în cel mai apropiat oraș de cel al gazdelor.
“Sperietori” pentru echipa gorjeană sunt Moldova și Ardealul, care ar oferi deplasări extrem de lungi, tocmai înaintea meciului cu Oțelul, echipă cu care Pandurii are programat următorul meci în Liga 1, la Târgu-Jiu, pe 26 septembrie. Cum Pandurii va juca în campionat vinerea, cel mai probabil, jocul din Cupa României pe care echipa gorjeană îl va avea de jucat, va fi programat marți, cu două zile de pauză după meciul de la Giurgiu, cu Astra.

Șansă pentru rezerve
Cel mai probabil, în funcție și de distanța la care Pandurii ar trebui să se deplaseze pentru acest prim meci din Cupa României, antrenorul Petre Grigoraș ar putea apela la mai mulți jucători fie obișnuiți mai mult cu banca de rezerve în acest debut de campionat, fie cu unii aduși de la echipa a doua. “După ce vom afla adversarul vom decide dacă mergem cu toată echipa sau vom sacrifica o parte din jucători, să fie odihniţi pentru jocul de vineri cu Oţelul. Campionatul este cel mai important. E important să fie cât mai aproape. Şi la Vâlcea e bine. O deplasare la Pâncota, Satu Mare sau Suceava ne-ar da planurile peste cap, sunt 1.000 km şi situaţia s-ar complica. Vedem ce ne vor hărăzi sorţii. E posibil să dăm şanse la cei care au jucat mai puţin sau deloc”, a declarat Petre Grigoraș referindu-se la posibilitățile de deplasare pe care i le poate oferi meciul de cupă.

“Orice joc îl vom trata serios, aşa cum am trata şi Cupa Ligii. Sperăm ca sorţii să ne hărăzească un adversar mai aproape de Târgu-Jiu. Avem jocuri în campionat duminică la Astra şi vineri acasă cu Oţelul şi între ele avem meciul din Cupa României. În orice zi de marţi sau miercuri când vom juca, ar fi la nici 48 de ore de la finalul sau începerea viitorului meci”, Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here