Pachete alimentare pentru 50 de familii din Târgu-Jiu

423

Prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS), Primăria Municipiului Târgu-Jiu împarte în aceste zile un număr de 50 de pachete cu alimente tradiţionale pentru Sărbătorile Pascale pentru tot atâtea familii cu condiţii materiale precare din oraș.

Şi în acest an, Primăria Târgu-Jiu a continuat tradiţia, aceea de a oferi zeci de pachete cu alimente tradiţionale Sărbătorilor Pascale pentru familiile cu mulţi copii din municipiu ori cu situaţii de sănătate şi financiare precare. Bucuria de pe chipurile beneficiarilor a fost una nemărginită, ajutorul venit din partea municipalităţii îmbelşugându-le masa în apropierea Paştelui. “Acum, de Sărbători, sunt binevenite aceste pachete. Până de curând o aveam pe mătuşa mea, însă s-a prăpădit. Acum mă descurc la fel de greu, dar măcar ştiam că mai e cineva în curte, cu mine. Mă ajută doar vecina, dar dacă chem pe cineva să mă ajute la ceva în gospodărie trebuie să plătesc şi nu am cu ce pentru că pe degeaba nu vine nimeni. Am doar o pensie de handicap de 270 de lei. În această perioadă mă descurc şi mai greu pentru că am rămas cu datorii după înmormântare, mai am de plătit 10 milioane de lei vechi. Acest pachet din partea primăriei este binevenit pentru că cu banii ce i-aş fi dat pe alimente pot să mai achit o parte din datorie. Vor fi mai grele aceste Sărbători Pascale pentru că am rămas singură. Noroc că îmi vine maşina pe la poartă cu pâine şi ies şi o iau. Iar când am nevoie de mai multe produse din oraş, atunci când iau pensia, îmi fac mai multe cumpărături din oraş şi am o mai lungă perioadă de timp ce găti. Sufăr de pareză spastică si mă deplasez greu, cu un cadru metalic”, a declarat Ioana Cârciu (56 de ani), o beneficiară din cartierul Ursaţi al municipiului Târgu-Jiu.
Conform conducerii DPPS Târgu-Jiu, valoarea fiecărui pachet cu alimente este de circa 200 de lei cu TVA. “Ca în fiecare an, de Paşte, Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu ajută familiile cu venituri mici cu un număr de 50 de pachete alimentare. Fiecare pachet are o valoare de circa 200 de lei şi conţin produse precum ouă, carne de porc, un pui, cozonaci, sucuri, alte prăjituri, kaizer. Vom finaliza în aceste zile şi acţiunea de împărţire a tichetelor. Este vorba de aproximativ o mie de tichete sociale, fiecare cu o valoare de 30 de lei”, a spus directorul DPPS Târgu-Jiu, Adrian Zamfirescu. Tot în cursul acestei săptămâni, pachete alimentare vor fi oferite şi beneficiarilor care iau Masa la Cantina de Ajutor Social şi pentru cei cazaţi la Casa Iris.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here