Pacea mondială: Doar un vis?

1786

Congresul Regional al Martorilor lui Iehova va avea tema: „Urmăriţi pacea!” Oameni din 239 de ţări şi teritorii de pe întregul pământ îl vor urmări online în peste 500 de limbi
Târgu-Jiu – Războiul din Ucraina a şocat nu doar Europa, ci întreaga lume. Mulţi se întreabă dacă va mai fi pacea posibilă. Cu ocazia Congresului Regional „Urmăriţi pacea!”, Martorii lui Iehova din Târgu-Jiu, alături de milioane de alţi credincioşi de pe întregul pământ, vor dezbate cu ajutorul Bibliei ce anume poate contribui la realizarea păcii la nivel mondial.
„Comunitatea mondială a Martorilor lui Iehova se bucură de pace chiar în mijlocul conflictelor naţionale şi internaţionale, precum cel dintre Ucraina şi Rusia”, a declarat domnul Ionuţ Moraru, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova din România. „Când aplică principiile biblice în viaţă, oameni de diverse naţionalităţi, limbi şi etnii ajung să trăiască în pace. Programul acestui congres le va aduce deci foloase tuturor.”
„În prezent, situaţia din lume se înrăutăţeşte tot mai mult din cauza războaielor şi a bolilor, care provoacă mult stres şi suferinţă şi ne afectează pe toţi într-o oarecare măsură. De aceea, tema congresului din acest an este oportună. Congresul ne va ajuta să înţelegem cum putem obţine ceva de care cu toţii avem mare nevoie: pace, atât cu Dumnezeu cât şi cu semenii noştri”, a declarat Manuela Vâlceanu, din Târgu-Jiu.
Manuela Vâlceanu, din Târgu-Jiu, analizează programul congresului în aplicaţia JW Library
Martorii lui Iehova organizează congrese la nivel mondial de mai bine de 100 de ani. La fel ca în ultimii doi ani, şi anul acesta congresul va putea fi urmărit online, fiind postat pe site-ul jw.org în lunile iulie şi august. Congresul va putea fi vizionat şi accesând secţiunea JW Broadcasting din aplicaţia gratuită JW Library ori folosind platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit. Nu este necesar să se facă un cont online pentru a fi urmărit.
Câteva idei ce vor analizate sunt:
• Cum ne ajută iubirea să avem pace lăuntrică şi să fim în pace cu semenii?
• Este Biblia „calea spre pace în familie”?
• Cum ne putem păstra pacea interioară când suntem bolnavi, când ne confruntăm cu probleme economice sau când suferim din cauza dezastrelor naturale?
• Cum ne ajută prietenia cu Dumnezeu să avem adevărata pace?
Pentru mai multe informaţii, puteţi contacta reprezentantul de presă al Martorilor lui Iehova în Târgu-Jiu, domnul Stoica Ionel, la 0748947114 sau stoicaionel83@yahoo.com.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here