Om de afaceri reținut după percheziții

342
????????????????????????????????????

Un bărbat de 33 de ani, din orașul Strehaia, a fost reținut, vineri, în urma celor 30 de percheziții efectuate în Gorj, Mehedinți, Teleorman, Ialomița, Ilfov și în municipiul Bucuresti, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul materialelor reciclabile, cu un prejudiciu de aproape 9.000.000 de lei. Suspectul este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

”Din probatoriul administrat a rezultat că suspectul a efectuat acte de administrare a unor societăți comerciale pe care le-a controlat prin persoane interpuse sau în calitate de împuternicit, creând un circuit fictiv prin care a lăsat impresia colectării și valorificarii către reciclatori finali a unor deșeuri reciclabile, încasând o sumă de peste 12.000.000 de lei.

Ulterior, prin acte false, a transferat sumele de bani în conturile unor persoane fizice apropiate, iar pentru a se sustrage obligațiilor fiscale a înregistrat în contabilitate achiziții deșeuri de la două societăți comerciale și o întreprindere individuală, în sumă totală de 8.300.000 de lei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, precum și alte persoane care au participat la comiterea faptelor”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Sâmbătă, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorul de caz dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here