Oficial: Școlile nu se mai deschid. Cum se încheie mediile!

1251

Școlile nu se vor mai redeschide până la toamnă, a anunțat, luni, președintele Klaus Iohannis. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. „Până atunci, vor continua cursurile la distanță, mediile vor fi încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale, se pot face reevaluări”, a precizat Iohannis.
Sunt și câteva excepții. Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor desfășura la datele stabilite.
„Normele de distanțare pot fi respectate: vor fi maximum 10 elevi într-o clasă. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte: vor sta la distanță mare unii de alții, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, vor avea intrări și ieșiri separate. Așadar, nu se deschid școlile și universitățile! Situația școlară se încheie cu mediile încheiate. Așa evităm riscuri majore”, a spus șeful statului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here