O româncă de etnie rromă, invitată la un dineu cu regina Elisabeta a II-a

362

romanca de etnie romaO tânără româncă de etnie rromă din Marea Britanie a fost invitată la un dineu cu regina Elisabeta a II-a, după ce în urmă cu doar şase luni vindea ziare.

Ramona Constantin, în vârstă de 27 de ani, a fost selectată în semn de apreciere pentru realizările din Marea Britanie de când a venit din România, în urmă cu doi ani. La dineul organizat în Manchester a participat şi prinţul Philip.

 

Ramona Constantin nu avea studii şi nu ştia limba engleză în momentul în care s-a mutat în Marea Britanie. Timp de 18 luni, ea a vândut exemplare ale revistei The Big Issue, dar a învăţat limba engleză şi a început să se ocupe de un proiect pentru pregătirea tinerilor rromi.

„A fost extraordinar să primesc această invitaţie. De asemenea, este singura dată când mama şi restul familiei din România mi-au spus că sunt mândri de mine. Toată lumea a auzit de Regina Angliei şi astfel, familia mea şi întreaga comunitate de acasă pot vedea că fac lucruri bune aici. (…) Această invitaţie m-a motivat în a-mi continua munca pentru a oferi celor din comunitatea mea speranţa unui viitor mai bun” a declarat Ramona.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here