O echipă pluridisciplinară a DGASPC anchetează cazul minorului dispărut

409

La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a format o echipă pluridisciplinară care anchetează cazul minorului dispărut din localitatea Ştefăneşti. Concluziile anchetei vor fi stabilite în următoarea perioadă, tot atunci urmând a fi stabilite şi măsurile ce se impun a fi luate, dacă specialiştii consideră necesar acest lucru.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj anchetează cazul minorului care a dispărut în data de 29 septembrie. Ancheta este realizată de o echipă pluridisciplinară, alcătuită din doi specialişti ai DGASPC şi un asistent social din cadrul autorităţilor locale. “Echipa pluridisciplinară este formată din: Antoaneta Trăistaru, psiholog, şef serviciu Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi; Iuliana Daviţoiu – inspector în cadrul Compartimentului Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat; un reprezentant al serviciului de asistenţă socială din cadrul Primăriei Târgu- Cărbuneşti”, precizează Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Verificările echipei
Potrivit reprezentanţilor DGASPC, echipa care anchetează cazul micuţului dispărut din localitatea Ştefăneşti are mai multe puncte de verificat. “Echipa va verifica: dacă s-au schimbat condiţiile care au dus la încadrarea în gradul de handicap; dacă s-au pus în aplicare prevederile din planul de recuperare; dacă este cazul unor intervenţii din partea unor specialişti. Ex: suport familial, consiliere, orientare către alte servicii de sprijin; dacă este vorba de o neglijare sau un abuz, cu încălcarea drepturilor copilului; dacă asistentul personal şi-a îndeplinit/ îndeplineşte atribuţiile din fişa postului. Urmare a concluziilor anchetei se va stabili conduita de urmat în cazul copilului”, explică purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Reamintim faptul că sâmbătă seara, un băiat de 8 ani a fost dat dispărut de părinţii săi. Cazul se petrecea în localitatea Ştefăneşti. Poliţiştii şi jandarmii s-au mobilizat imediat, mai ales că micuţul era bolnav, având autism. Constantin Mario Delian Popescu a fost găsit duminică, însă apariţia cazului în mass-media a determinat autosesizarea specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here