Noi oportunități de finanțare pentru IMM-uri

282

Consiliul Județean Gorj vine în sprijinul reprezentanților mediului de afaceri, prin organizarea în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a unei sesiuni de informare privind oportunitățile de finanțare active în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, prioritățile pentru investiții sunt adresate microîntreprinderilor și IMM-urilor pentru: 2.1.A. – ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” – Termenul pentru depunerea cererilor de finanțare este 27 aprilie 2017, ora 12.00. Beneficiarii eligibili sunt microîntreprinderile, ce vor dezvolta afaceri în mediul urban, cu un istoric de funcționare de minim 1 an.
Investițiile eligibile pentru co-finanțare în cadrul acestui apel includ: Construirea, modernizarea, extinderea spațiului de producție/ prestare servicii; Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.
Se acordă finanțare pentru Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor – Termenul pentru depunerea cererilor de finanțare este 23 august 2017, ora 12.00.
Beneficiarii eligibili sunt societățile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, precum și întreprinderile mijlocii din mediul rural. Investițiile eligibile pentru co-finanțare în cadrul acestui apel includ: Investiții finanțabile prin ajutor de stat regional: Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii; Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line; Investiții finanțabile prin ajutor de minimis: Implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; Internaționalizare (participarea, la nivel internațional, în afara României, la târguri, misiuni comerciale, expoziții, în calitate de expozant).
Astfel, în data de 9 martie 2017, începând cu ora 11.00, la Sala ”Maură” a Palatului Administrativ al Județului Gorj, unde reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, vor prezenta oportunitățile de finanțare active, dedicate mediului de afaceri. “Pe data de 9 martie, cei de la ADR Sud-Vest Oltenia va prezenta portofoliul de proiecte care pot fi accesate de către privați, categoria IMM-uri. De fiecare dată cânt se deschide o axă de finanțare, atât destinată UAT-urilor, cât persoanelor juridice, cei de la ADR Sud-Vest să vină și să facă o informare”, a confirmat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here