Noi cursuri de formare profesională, la dispoziţia gorjenilor

507

Trei cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 75 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna iunie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 75 de persoane: comunicare în limba germană; lucrător în comerţ; agent de securitate. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 168 de programe de formare profesională pentru 2.935 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerţ (186), agent de securitate (185), bucătar (183), comunicare în limba engleză (141), lucrător în cultura plantelor (133), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (115), operator   introducere validare şi prelucrare date (110), inspector (referent) resurse umane (98), lucrător instalator pentru construcţii (91), infirmieră (90). Judeţele în care, în luna iunie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (210 persoane), Dolj (154 persoane), Dâmboviţa (154 persoane), Braşov (154 persoane), Sălaj (140 persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru peste 200 de joburi.  Dintre aceste posturi vacante amintim: administrator, agenţi de securitate, agent transport valori, ajutor bucătar, asistent medical generalist, barmani, bucătari, cameristă hotel, coafor, consilier economic, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, contabili, dulgheri, electricieni, faianţari, fasonator cherestea, femei de serviciu, fierari betonişti, fotograf, frezori universali, gaterist, inginer mecanic, izolator termic, lăcătuş construcţii, lucrător în bucătărie, lucrători comerciali, lucrători gestionari, măcelar, manichiuristă, manipulanţi mărfuri, mecanici auto, mecanic maşini agricole, mozaicar, muncitori necalificaţi, operatori la maşini unelte, operatori mase plastice, ospătari, paznic, programator, şoferi maşini de mare tonaj, spălători vehicule, sudori, tâmplar universal, vopsitor industrial, tractorist, zidar pietrar, zugrav.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here