Niculescu revine la cârma Serviciului de Ambulanţă Gorj, Vâlceanu s-a internat în spital

506

Ministerul Sănătăţii a primit joi propunerea de schimbare a directorului executiv al Serviciului Judeţean de Ambulanţă(SJA) Gorj, Dan Vâlceanu, şi numirea pe postul de manager general interminar al SJA Gorj a lui Marinică Niculescu, cel care a mai condus unitatea timp de un an şi jumătate, mai precis până în noiembrie 2012. Cunoscând că i se apropie schimbarea din funcţie, liberalul Vâlceanu a intrat, anterior transmiterii propunerii de destituirea a sa la MS, în concediu medical, acesta internându-se probabil la Spitalul Militar din capitală. Niculescu ar putea să îşi preia funcţia chiar de luni, la finalul acestei săptămâni aşteptându-se avizul favorabil al Ministerului Sănătăţii.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Gorj este ca şi schimbată, lucru ştiut la nivelul unităţii. Joi însă destituirea liberalului Dan Vâlceanu a devenit un lucru concret când Direcţia de Sănătate Publică Gorj, cu avizul Instituţiei Prefectului Gorj, a transmis la Ministerul Sănătăţii propunerea de schimbare din funcţie a actulului director al SJA şi numirea, în locul acestuia, a lui Marinică Niculescu. Cel din urmă a mai condus SJA Gorj în perioada 16 octombrie 2011-30 noiembrie 2012, el fiind schimbat cu Vâlceanu, care a condus până acum, fără concurs pe post, instituţia. Marinică Niculescu a preluat în schimb SJA Gorj după demisia din funcţie a Jeanei Prejbeanu. Niculescu a devenit astfel, din toamna lui 2011 manager interimar la Ambulanţa Gorj, ca apoi după numirea în locul său a lui Vâlceanu să devină consilier al primarului municipiului Florin Cârciumaru. În primăvară Niculescu, social-democrat, a rămas şi fără acest post, pe care l-a ocupat pe perioadă determinată, fiind în prezent şomer.

Vâlceanu se vrea director medical
Liberalul Dan Vâlceanu a auzit de schimbarea sa din funcţie cu ceva vreme înainte de transmiterea propunerii la Ministerul Sănătăţii, iar pentru a evita situaţia incomodă a preferat să se îmbolnăvească subit.
Acesta a intrat de câteva zile în concediu medical şi probabil s-a internat la Spitalul Militar. Deşi rămâne medic în cadrul SJA Gorj, Vâlceanu nu s-a lăsat cu una cu două din postul ocupat politic, şi a încercat, spun surse din instituţie, să rămână la cârma Ambulanţei, deşi PNL nu mai este la putere. Chiar, în ciuda înbolnăvirii sale subite, Vâlceanu ar avea şanse să ocupe, în noua echipă a lui Niculescu, funcţia de director medical, ocupată în prezent de aghiotanta sa, Gabriela Badiu, cunoscută pentru nemulţumirile create în instituţie.

Badiu, schimbată de Niculescu
Gabriela Badiu, cea care îşi postase pe pagina personală de Facebook, opiniile sale anti-PSD, deşi face parte din acest partid politic, şi cea care prestează ca şi medic de gardă la Spitalul Cărbuneşti, nu va mai rămâne în echipa lui Niculescu. Acesta are mână liberă să numească un nou director medical, imediat după ce va fi uns în funcţie, ca şi restul echipei de conducere. Se pare că schimbarea lui Badiu este acceptată deja de sindicatele din SJA Gorj.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here