Nenorocire înainte de începerea şcolii – Directorul liceului din Bustuchin – mort într-un accident rutier

805

Directorul Grupului Şcolar din Bustuchin, numit în funcţie în urmă cu o săptămână, a murit miercuri seară într-un accident rutier, după ce participase la Târgu Jiu la o instruire cu şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean, adjuncta sa fiind şi ea grav rănită. Femeia a fost transportată la Bucureşti, în cele din urmă, în speranţa că va rămâne în viaţă.

Haralambie Bodescu avea 60 de ani şi conducea un autoturism Matiz în momentul în care, la câţiva kilometri de casă, s-a răsturnat într-o râpă adâncă de 10 metri. Maşina a căzut pe plafon, în urma accidentului supravieţuind doar directorul adjunct Simona Groza, de 37 de ani, care, a sunat la 112 după ajutoare. Accidentul s-a produs pe raza localităţii Logreşti, primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, precizând că dacă Simona Groza nu ar fi sunat la 112 şansele ca maşina să fie văzută în râpa în care s-a răsturnat erau foarte mici.
“Te prinde oboseala, asta e, când alergi în mai multe locuri ca să rezolvi mai multe probleme. Se pare că nu a mai ţinut direcţia pe drum, se spune că ar fi avut ceva probleme de sănătate, posibil cardiace, şi a ajuns cu maşina sub pod. A fost un dascăl deosebit, apreciat de noi toţi. E dureros ce li s-a întâmplat celor doi, bine că a apucat doamna Groza să folosească telefonul şi să sune după ajutor, pentru că altfel cine ştie ce soartă avea şi dumneaei. Noi, ca Primărie, vom ajuta familia îndoliată cu tot ceea ce putem pentru că pierderea domnului Haralambie este una dureroasă nu doar pentru familie, ci şi pentru noi”, spune edilul.
Simona Groza a fost scoasă din maşină de rude de-ale sale venite în ajutor după ce le-a chemat prin telefon. Iniţial porniseră spre locul accidentului şi pompierii militari, însă aceştia au fost anunţaţi că rănita fusese deja scoasă din autoturismul răsturnat. Ea a fost transportată la spitalul judeţean de urgenţă din Târgu Jiu, medicii de aici decizând ca ea să fie transferată la o clinică de specialitate din Bucureşti. Ambii directori fuseseră instalaţi în posturi în urmă cu o săptămână. Cei doi au participat în cursul zilei la o întâlnire pe care conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj a avut-o cu toţi şefii de unităţi şcolare din judeţ, la finalul acesteia ei plecând spre casă. “Toţi dascălii suntem în suferinţă pentru că, în primul rând, domnul director era mai întâi dascăl de limba română şi mai apoi director. Mizam pe dumnealui pentru rezolvarea problemelor de la Bustuchin, dar s-a întâmplat această tragedie şi toţi avem acum această durere în suflet”, spune inspectorul şcolar general adjunct Vasile Antonie.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here