Murdeală nu şi-a mai pus roţile la dispoziţia lui Rămescu

272

Afaceristul motrean, Mihai Murdeală, administratorul SC Iris Trans SRL, este cel care a renunţat pe ultima sută de metri la promisiunea făcută lui Mihai Rămescu de a-i transporta 200 de salariaţi la acţiunea de protest de la Târgu-Jiu. Murdeală şi-ar fi încălcat cuvântul dat şi urmare a subalternilor săi şoferi, care ar fi refuzat să conducă maşinile de la Motru la Târgu-Jiu, asta şi de teama unor acţiuni viitoare ale poliţiei care i-ar fi putut prinde în off-side. Murdeală auzise însă şi că Rămescu şi-a programat un drum la Bucureşti pentru a participa la Realitatea TV la o emisiune “cu dedicaţie” pentru şeful IPJ Gorj, şi din dorinţa de a nu-l încurca pe acesta ar fi preferat să-i lase calea liberă grevistului spre capitală. Nici alţi trei deţinători de mijloace de transport din localitate nu au vrut să se pună contra vântului şi au preferat să nu se bage în conflictul dintre Rămescu şi Viorel Caragea.

Murdeală, cunoscut pentru afacerile derulate în minerit prin intermediul firmei sale de transport, a luat joi distanţă de un conflict în care a fost “invitat” să intre de către Mihai Rămescu, patronul de la “Ghiocela”. Asta după ce Murdeală i-ar fi promis lui Rămescu că îi închiriază autobuzele pentru a-i duce pe cei 200 de angajaţi ai săi, aflaţi în grevă japoneză, la mitingul aprobat de la Târgu-Jiu, din faţa IPJ-ului. Acesta i-ar fi promis, de altfel, că îl sprijină pe Rămescu cu 4 autobuze, apoi s-a răzgândit. “Cel cu care am vorbit să îmi dea patru autobuze a spus că nu mai poate să mi le dea. Am întrebat de ce şi mi-a spus că nu mai poate. Nu a vrut să îmi spună de ce, vorbisem cu oamenii să plecăm, eram pregătiţi cu pancarte, am sunat şi la alte firme de transport, nimeni nu a vrut să îmi dea autobuze. În Motru am făcut proteste, nu mai facem, angajaţii continuă greva japoneză şi eu greva foamei”, a declarat, joi, Rămescu, evitând să spună cine sunt cei care l-au refuzat, semn că au rămas însă prieteni.

Puteau veni la miting cu maşinile personale
Sunt însă suficienţi motreni care susţin că, Rămescu s-a folosit de acest refuz pentru că de fapt nu vroia să ajungă la miting, deoarece erau suficiente posibilităţi să ajungă cu subalternii săi în Târgu-Jiu, chiar folosindu-se de maşinile firmei sau de cele, personale, ale participanţilor. Mai mult, Rămescu îşi programase o emisiune la Realitatea TV, iar participarea la mitingul de la Târgu-Jiu urma să-i încurce planurile, mitingul urmând să se termine destul de târziu.

Greva foamei, cu repetir
De altfel, şi greva foamei lui Rămescu este pusă sub semnul întrebării de către aceiaşi motreni care spun că afaceristul, sfătuit de un apropiat, ar mai fi ţinut posturi negre de vreo trei ori până acum, un astfel de post durând chiar şi câte 21 de zile. De aici şi rezistenţa lui Rămescu de a sta nemâncat timp de 8 zile, asta în timp ce stă în căldură şi se plimbă zilnic pe la televiziuni. Rămescu are ceva probleme de sănătate pe care le-ar fi combătut cu astfel de “greve ale foamei”, care i-ar fi făcut bine.

Sub controale
În tot acest timp, Rămescu se dă, în continuare, asediat de controale. “Inclusiv în ultimele trei zile am avut trei controale şi continuă, sunt pur şi simplu terorizat. Au venit ieri (n. r. miercuri) două persoane de la Corpul de Control al ministrului de Interne şi astăzi (n. r. joi) au venit trei. Ieri m-au ascultat, în patru ore le-am explicat absolut tot ce mi s-a întâmplat. Sper să îşi facă treaba, pentru că au mai fost două corpuri de control care au dat doar avertismente”, a declarat Mihai Râmescu.

Discoteca se închide
Un astfel de control, de care se plânge acum Rămescu, dar care a avut loc anul trecut a dus la închiderea, pentru trei luni de zile, a clubului afaceristului de la Motru. Asta se va întâmpla la mai bine de o jumătate de an de la un control al Gărzi Financiare Gorj. Afaceristul a atacat în instanţă măsura dar pe 19 iunie a pierdut procesul, aflat în fază de recurs. Controlul s-a făcut anul trecut, dar măsura a fost atacată în instanţă de afacerist care a pierdut recursul, în tot timpul acesta clubul fiind funcţional. Garda Financiară Gorj va urmări aplicarea hotărârii instanţei, pe care nu a primit-o încă. Rămâne ca hotărârea să fie redactată şi emisă părţilor, ca apoi Clubul “For You” din Motru să-şi suspende activitatea pe următoarele trei luni, adică în plină vacanţă a elevilor şi studenţilor şi în plin sezon cald.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here