Municipalitatea a pregătit investiţiile pentru 2014-2020

289

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, a prezentat lista investiţiilor şi proiectelor ce urmează a fi realizate la nivelul oraşului. Valoarea acestora este impresionantă, numai de la bugetul local fiind alocate sute de miliarde lei vechi. Vor fi atrase noi fonduri europene, sumele preconizate ridicându-se la 110 milioane euro.

Odată cu probarea bugetului pentru anul în curs, municipalitatea a stabilit lista investiţiilor şi sumele alocate pentru fiecare proiect. „Din bugetul local, pentru cheltuieli de investiţii sunt alocate circa 306 miliarde lei vechi şi 287 miliarde lei vechi pentru lucrări edilitar-gospodăreşti. De asemenea, avem o serie de proiecte pentru accesarea de fonduri europene, valoarea estimate a fondurilor europene pe care vrem să le atragem în municipiul Târgu-Jiu este de circa 110 milioane euro, cu aproape 40 de milioane de euro mai mult decât în etapa trecută”, a menţionat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
O altă sursă de finanţare o reprezintă fondurile guvernamentale, unde s-au şi depus proiecte.

Proiecte în beneficiul târgujienilor
În domeniul canalizării, din bugetul local s-au asigurat fondurile necesare pentru a demara lucrările privind modernizarea reţelelor de canalizare şi continuarea acestor investiţii în cartierele din municipiu. „S-au încheiat o serie de lucrări şi vom începe altele. Începând cu primăvara acestui an se vor deschide noi şantiere în partea de sud, cum ar fi zona: Minerilor, Mioriţei, Agriculturii; vor fi noi fronturi de lucru în zona Rostramo, apoi către centru: 1 Mai Vest, Griviţa”, a declarat Ionescu.
De asemenea, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că vor fi modernizate străzi, începând cu Stejarului, Frasinului; de asemenea, străzile care au apărut odată cu construirea de noi locuinţe, în special cele pentru tineri din zona Narciselor. „O altă categorie de investiţii pentru care Primăria Târgu-Jiu a alocat fonduri din bugetul local sunt alimentările cu energie electrică – un exemplu ar fi zona Narciselor; alimentarea cu gaze naturale – vor fi reluate lucrările în cartierul Aviatorilor şi, de asemenea, în toate zonele unde au apărut locuinţe individuale vor fi extinderi ale reţelei”, a mai spus Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Se va continua şi programul de realizarea a parcărilor de reşedinţă, spre bucuria posesorilor de autoturisme din municipiul nostru.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here