Motru: Mașină de 20.000 de euro, vandalizată de maidanezi

6272

Municipiul Motru este asaltat, în ultima perioadă, de nenumărați câini fără stăpâni, care sunt agresivi cu cetățenii, dar și cu bunurile acestora. Un exemplu în acest sens este vandalizarea unui autoturism parcat de proprietar în zona Parcului Minerul, în apropierea Colegiului Național ,,George Coșbuc”. Mașina de 20.000 a ajuns să fie mușcată și zgâriată de maidanezi, pentru a doua oară în două săptămâni. Proprietarul se plânge că și-a reparat mașină, în urmă cu două zile, a ridicat-o de la atelier, plătind 200 de euro, iar luni dimineață a găsit-o vandalizată, iar, de haitele de câini care își fac veacul în această zonă foarte apropiată de centru. Zona este una intens circulată mai ales de copii, dar și de bătrâni, iar câinii nu pot fi ținuți sub control.

Elevii de la acest colegiu sunt atât de școală primară, cât și liceu și fac ore de dimineață, de la 7.30, până la orele 20.00, când se întunecă, fiind un real pericol pentru aceștia.
Sunt părinți care spun că își așteaptă copiii la școală de teama câinilor și se plâng că autoritățile abilitate, în speță Direcția Publică, ce are în administrare acest serviciu, nu fac nimic. Dimpotrivă, se și laudă că în trei luni au rezolvat problema câinilor, lucru care nu este adevărat.
Cetățenii spun că directorul DP Motru se plimbă cu mașina de serviciu pe străzile din oraș, dar ignoră haitele de maidanezi pe care și el le întâlnește în cale.
Primarul municipiului Motru, ținând cont de aceste sesizări, a refuzat plata serviciului de ecarisaj a DP Motru, care se ridică la 50.000 de lei lunar, și a propus CL Motru externalizarea acestui serviciu păgubos și deficitar către un ONG, prin scoaterea la licitație, tocmai pentru a se rezolva această problemă, costurile să fie mult mai reduse, iar cetățenii să fie în siguranță.
Deja persoanele care au avut evenimente neplăcute cu acești câini au anunțat că se vor îndrepta în instanță împotriva DP Motru și a conducerii acestei societăți, deoarece se simt în pericol, atât ei, cât și bunurile lor.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here