Morega vrea închise robinetele de bani publici! Fostul deputat nu vrea administratori publici ,,atârnători” la UAT-urile din Gorj!

932

Fostul parlamentar Dan Morega, în prezent președinte al IAIPP Gorj, un ONG prin intermediul căruia vrea să transparentizeze cheltuirea banului public și să dezvăluie afacerile ilegale din Gorj, declară război celor care au numit administratori publici în localități care nu au avut niciodată aceste posturi. În opinia lui Morega, partidul care a numit aceste persoane, cu ajutorul președintelui PSD, ar trebui să nu mai împovăreze bugetele localităților cu aceste funcții care nu ajută comunitățile, ci doar asigură o sinecură unor politruci. Morega arată cu degetul spre primăria din Padeș, comunele nemaiavând manageri publici, dar și spre Tismana, care este însă oraș.

,,Niciodată, în ultimii 30 de ani, Tismana și Padeș nu au avut administratori publici care să conducă comunitățile. Această escrocherie pe față este făcută însă de conducerea PSD, de Cosmin Popescu și de Mihai Weber care, practic, puteau singuri să angajeze aceste două persoane, nu să îi promoveze la cele două UAT-uri. Nu văd echitabil ca PSD să își aducă ,,atârnătorul” la Padeș, pe banii contribuabililor amărâți. Cum îl trimiți tu pe Giorgi, Cosmin Popescu și Weber, la Padeș, când prezența lui în localitate costă comuna 120.000 de lei anual? Ați uitat ce a făcut Giorgi la Minprest? Ați uitat că a lăsat societatea cu 20 de miliarde vechi pierdere? Ați uitat că a băgat banii Minprestului în buzunarul lui Buleac, patronul de media flămând și avar care a făcut dezinfecții și dezinsecții pe bandă la toate primăriile și era să otrăvească niște elevi din Mătăsari”, a întrebat Morega. Președintele IAIPP Gorj nu se oprește aici cu tirul acuzațiilor. ,,Întreb și eu consilierii, cu acești bani, înmulțiți cu 4, câte alte obiective puteau să facă pentru Padeș, o comună mică spre mijlocie, și pentru care nu face absolut nimic. Dacă mai punem la socoteala că pe banii ăștia face greșeli cumplite, mă întreb pentru ce își ia salariul. Amintesc aici faptul că i-a permis primarului să anunțe zilele comunei în stare de alertă, fără să întrebe DSP. L-a lăsat și să bugeteze evenimentul și să aducă agenți economici la Zăvoi, deși ar fi trebuit să știe că nu se pot organiza astfel de evenimente. Atât Giorgi, cât și Troacă s-au făcut de râs. Au mai și anunțat, cu surle și trâmbițe, că sâmbătă și duminică sunt Zilele Comunei. Nu îți e rușine și ție, și lui Troacă? Ambii ați băgat oamenii în troaca voastră de porci, mințindu-i că va fi mare sărbătoare. Să vă dați voi doi în tiribombe, domnilor, și poate se rup lanțurile scaunelor în care stați voi. Nu v-ar fi rușine”, a completat Morega. Potrivit șefului IAIPP, deputatul Weber ar fi putut rezolva altfel lipsa locului de muncă pentru Giorgi, dar și faptul că liberalii nu ar mai fi ținut secretarul general al PSD Gorj la Minprest. ,,Îl văd vinovat de tot pe domnul mare deputat Weber Mihai, care se tot laudă cu Drumul Expres. Poate spune că se va face și o cale ferată expres de la Tg-Jiu spre Craiova și vom avea un interregio ca în Italia sau Franța. De ce nu i-ați angajat, domnule deputat, pe cei doi la cabinet? De ce nu i-ați pus la muncă pentru dezvoltarea Gorjului, că acolo e bună, în schimb i-ați instalat la Stat, în locuri călduțe, în care nu fac nimic productiv, ci doar consumă banul public”, a mai spus fostul parlamentar.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here