Morega: Sindicatele-administrația și secretarul de stat Vișan vor face front comun pentru CEO

378

Numai printr-o bună colaborare administrație-sindicate-Ministerul Energiei, mai precis secretarul de stat Doru Vișan, Complexul Energetic Oltenia va depăși problema apărută în urma amenințărilor Fondului Proprietatea. Cel puțin asta este părerea președintelui Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Morega, care crede că Fondului Proprietatea i s-a dat prea multă putere prin dreptul de veto primit.

“Era de așteptat ca Fondul Proprietatea să amenințe cu darea în judecată fostul și actualul Directorat, dar cred că, până la urmă, va câștiga administrația și sindicatele CEO. Asta deoarece știm cine sunt cei care fac parte din Fondul Proprietatea, persoane foarte bogate, din afara țării, care au cumpărat, de fapt, acțiuni și au intrat în acest fond urmare a netrebnicilor care au creat această structură, urmărind doar să obțină bani de pe spinarea românilor. Sunt convins însă că sindicatele și administrația vor face front comun cu Ministerul Energiei, cu secretarul de stat Doru Vișan, un om de excepție cu calități deosebite, și vor încerca să rezolve problema apărută”, a declarat Morega, menționând că are încredere în profesionalismul reprezentantului Ministerului Energiei și în bunele sale intenții.

Dreptul de veto, drept de a decide
“Să nu uităm însă că s-a greșit grav când s-a stabilit ca Fondul Proprietatea să aibă drept de veto, cu nici 25% din acțiuni, nicăieri în lume nu s-a mai auzit așa ceva. Este, de fapt, o utopie și o nemernicie a guvernanților care iată că se lovesc, la rândul lor, de ceea ce au creat cei dinaintea lor. Actualii guvernanți și Ministerul Energiei se confruntă însă acum cu această problemă. Eu atrag atenția, foarte sever, parlamentarilor, dar și PSD să facă demersurile necesare ca mineritul să se extindă în continuare. Vorbesc de lucruri care sunt de competența politicului. Oricâtă dragoste și patriotism ar avea secretarul de stat Vișan, dacă partea politică nu se implică cu simțul responsabilității, nu se face nimic”, a subliniat președintele IAIPP.
Acesta susține că numai lăsând la o parte orgoliile se poate evita pericolul spre care se îndreaptă CEO. “Gașca ciurelistă și-a bătut joc suficient de CEO, pentru că în 2012 erau 19.300 de salariați. Nu cred că își mai dorește cineva să se facă 5000 de disponibilizări din CEO”, a reamintit Morega.

Salută numirea lui Maioreanu
În ce privește numirea lui Andrei Maioreanu, secretar de stat la Ministerul Energiei, Morega este bucuros că social-democratul nu are atribuții pe minerit și energie, ci se ocupă de Hidroelectrica, Hidroserv și Nuclearelectrica. “Mă bucur că Andrei Maioreanu a fost numit secretar de stat și mă bucur că nu se ocupă de minerit și energie, deoarece era un non sens ca acesta să preia atribuțiile lui Vișan, secretarul de stat numit cu câteva luni în urmă în această funcție, tot gorjean de-al nostru de la Ciuperceni. Spun asta deoarece mineritul și energia este pe mâini bune, Vișan este un profesionist, fost director general în Valea Jiului, cu o experiență de peste 28 de ani, care cunoaște în amănunt problemele din energie și minerit”, a conchis Morega.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here