Morega: Ministrul Energiei nu ar trebui să mai stea cinci minute în funcție! Criza energetică ne bate la ușă

2532

Fostul deputat Dan Morega a avut o reacție dură, ieri, vizavi de neputința României de a menține energia pe cărbune. Acesta a considerat că vinovat de dezastru este ministrul Energiei dar și politicul care se supune Bruxelles-ului, fără să ia exemplul Germaniei sau a chiar al Poloniei care deschide noi cariere pe cărbune, în timp ce noi suntem obligați să le închidem pe ale noastre.

Profesorul de management, fost parlamentar de Gorj, este convins că în această iarnă vor fi români care nu vor avea cu ce să își plătească facturile la căldură sau electricitate dar și mulți care vor muri de foame în locuințe. Totul este efectul unei politici dezastruoase dar și a lipsei de reacție a Ministerului Energiei vizavi de politica de decarbonare. Morega a considerat că Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei, trebuie deferit justiției pentru deciziile luate vizavi de capacitățile energetice ale României.
,,Omul acesta nu ar fi trebuit să mai stea nici cinci minute în această funcție. Acest individ trebuia deferit instituțiilor de justiție și de parchet. Că el a convenit cu cei de la Bruxelles că România să închidă capacitați energetice în condițiile în care Germania deschide 16 cariere. La fel face și Polonia, dar conducătorii noștri urmează interese personale și de grup și abandonează țara unei crize energetice fără precedent”, a spus președintele IAIPP.
Producția de energie electrică a României a scăzut dramatic în primul semestru al acestui an, înregistrându-se un record absolut al ultimilor șase ani. Reduceri majore s-au înregistrat la energia hidro și cea pe bază de cărbune, în timp ce energia produsă pe gaze, ale căror tarife au explodat, a crescut semnificativ. Specialiștii în energie atrag atenția că trebuie înlocuite urgent capacitățile pe cărbune închise, dar și cele pe gaze, având în vedere reducerea consumului impusă de Comisia Europeană. În semestrul I 2022 s-a obținut cea mai mică producție de energie electrică în Sistemul Energetic Național, din ultimii șapte ani, în valori brute, exceptând anul pandemic 2020.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here