Mopedişti răniţi în accidente de circulaţie

186

Pe parcursul zilei de duminică, la nivelul judeţului Gorj au fost înregistrate trei accidente de circulaţie în care au fost implicaţi conducători de mopede. Cele trei accidente s-au soldat cu vătămarea corporală a patru persoane, între care şi un minor în vârstă de 12 ani.

Unul dintre accidentele de circulaţie s-a produs duminică, în jurul orei 04:10, pe raza comunei Padeş. Potrivit poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din localitate, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul mopedului pe care îl conducea şi a intrat în coliziune cu un podeţ. Bărbatul, care în momentul accidentului nu purta cască de protecţie, a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital pentru investigaţii de specialitate. De asemenea, întrucât în urma testării cu aparatul etilotest a prezentat o concentraţie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i-au fost recoltate şi probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Un alt accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unui mopedist s-a produs câteva ore mai târziu, pe raza localităţii Bârseşti. Şi de această dată, conducătorul mopedului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. „Cu ocazia primelor cercetări efectuate s-a constatat că tânărul D.L., de 23 ani, în timp ce conducea motoscuterul proprietate personală, pe DN 67 D, pe raza localităţii Bârseşti, din direcţia Stăneşti – Târgu-Jiu, a pierdut controlul asupra vehiculului şi a căzut pe partea carosabilă. În urma impactului, conducătorului mopedului, care nu purta cască de protecţie, a suferit leziuni corporale. Ulterior, testându-l cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că acesta prezenta o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Minor de 12 ani, rănit într-un accident
Alte două persoane, printre care şi un minor în vârstă de 12 ani, au fost rănite duminică, într-un alt accident de circulaţie produs pe raza judeţului. Potrivit poliţiştilor, conducătorul mopedului nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autoturismul care rula în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. „În data de 26.08.2012, ora 14:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tismana au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ 672 – Tismana, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a două persoane care se deplasau cu un moped. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au constatat că bărbatul care conducea mopedul, P.A., de 39 ani, din oraşul Tismana, în timp ce conducea mopedul pe DJ 672 Tismana, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul ce rula în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorul mopedului, care nu purta cască de protecţie, precum şi a fiului acestuia, un minor de 12 ani, pasager pe vehicul. De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat că P.A. nu absolvise un curs de legislaţie rutieră, pentru a putea conduce pe drumurile publice un astfel de vehicul”, a precizat Daniel Tică. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru lămurirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-au produs aceste accidente de circulaţie.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here