Momentul adevărului

1001

Motto 1: “La verite est en marche, rien ne peul plus l`arreter!” (Adevărul a pornit la drum, nimic nu-l mai poate opri!) – Emil Zola: 1840-1902, în Le Figaro din 25.noiembrie 1897.
Motto 2: “Oamenii ne învață să gândim ca niște găini și noi ne considerăm adevărate găini, cu toate că suntem vulturi…Întindeți-vă aripile și luați-vă zborul! Și nu vă mai mulțumiți cu grăunțele ce vi se aruncă!” (James Aggrey)
Adevărul a pornit la drum! A pornit de mai mulți ani,dar – vorba lui Aggrey – ca niște găini fricoase, am stat pasivi, fiindu-ne frică de teroarea judiciară pe care a pus-o în practică ”Guvernatorul”!
Dar odată intrați în Noul An – 2014, adevărul s-a deslușit tot mai mult în mințile românilor și la fel cum Emile Zola a deslușit dedesubturile tenebroase ale ”Cazului Dreyfus” și printr-o campanie de presă curajoasă, culminând cu celebrul articol: ”Acuz”, publicat în Le Figaro ce a condus la eliberarea căpitanului învinuit pe nedrept de un procuror militar, este eliberat la fel în România ADEVĂRUL A IEȘIT LA LUMINĂ, după ultimele isprăvi ale lui Băsescu și nimeni nu-l mai crede! Ajunge încă un deceniu ”obsedant” pe care l-a inaugurat Băsescu!…
S-a dovedit că singurul comandament care l-a călăuzit pe acest dictator, a fost superîmbogățirea familiei sale, culminând cu ”Cazul Nana”, și demolarea minciunilor lui de presa liberă, privind folosirea fiicei sale, Ioana pe post de ”acumulator de averi”, prin oferirea serviciilor notariale și rușillor de la Gaz Prom.
Doamne și în ce postură de ”ruso-fob” se mai autoplasa Băsescu de ochii mulțimii.
Momentul adevărului a sosit! Traian Băsescu și-a bătut joc de români încă de la început. A disprețuit pe toți românii, iar pe unii îi blestema precum pe fostul președinte al Televiziunii Române din 2005, Valentin Nicolae, care i-a amintit că se află sub controlul Parlamentului, iar Băsescu l-a blestemat să rămână la TV până va ajunge în FORMOL! Ăsta, da blestem! A blestemat ”țigăncile împuțite”, pe foștii prieteni, pe rivali, practic pe toți. Amintesc românilor că starea de apatie, de lene, oblomovism este contra productivă dând apă la moară lui Băsescu.
Încă de acum 2000 de ani, poetul satiric latin Persius: 34-62 e.n., îi satiriza pe leneși astfel: ”Să începem mâine…zice unul/ Iar mâine tot așa va spune/ Și ce înseamnă azi? / Înseamnă o nouă zi care apune./ Mereu veni-va un alt nume, se va topi în vechiul ieri./ Și anii nu-ți vor mai întoarce/ Pierdutele întârzieri!/”. De aceea fac un apel la lupta împotriva lenii, a oblomovismului.
Euforia datorită schimburilor vulcanice care a înroșit Cerul Patriei cu Soarele Libertății! Și ….atât! S-a vândut o țară pe degeaba. Am distrus economii și industrii pe care nu le aveau nici Germania sau SUA! Și a rămas Marele Gol. Plus o sărăcire a majorității românilor, pe creasta valului urcând hoții, care și-au îmbogățit neamul lor pentru 200 de ani!…
Și dacă mă gândesc bine…Cum putea să fie în România o justiție bună care a început cu ”o mare și dublă crimă?!”
Fie ca Noul An să reprezinte o nouă prefață a României înnoite. Suntem (încă) o țară bogată! N-o mai dați pe gratis străinilor! Recuceriți-vă drepturile pierdute în al doilea obsedant deceniu! România trebuie să rămână patria românilor!
În prezent etica e la pământ, la fel precum cultura! S-a pierdut crezut și în justiție, unde cine fură un puţ, e condamnat la fel ca cel care fură miliarde! Horațiu scria în Satire 3, Cartea 1 : ”Cei care spun că toate păcatele-s egale/ Certați sunt cu adevărul și legile morale/ Pe toate să le judeci de-a valma, e nedrept!”
O dovadă crasă de incultură și prostie în rândul tineretului este următorul caz. În timp ce dictam acest articol, observam cum pe Kanal D, reportera întreabă pe o tânără ce i-ar spune lui Eminescu dacă l-ar întâlni?… și ea răspunde..”I-aș ura să fie sănătos și să scrie cât mai multe poezii bune!”
Încă de acum peste 2000 de ani, Pericle spunea: ”Dacă țara e bogată, și locuitorii ei sunt bogați!” Luptați pentru o societate democratică! Luptați împotriva oricăror extremisme de orice fel! Ce vor unii îmbogățiți ai tranziției? Să readucă anii 1933-1940? Anii crimelor?! Ferească Dumnezeu! Vrem o țară prosperă, suverană și democratică și cu o justiție liberă! ”Adevărul a pornit la drum; nimic nu-l mai poate opri!”
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here