Mircea Diaconu s-a alăturat campaniei! Poarta Sărutului, iluminată în violet

285

Asociaţia de Oncologie “Sfânta Ana” a organizat un eveniment unic la nivel naţional în Parcul Central din Târgu-Jiu, cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Cancerului Pancreatic, sărbătorită la nivel internaţional la data de 13 noiembrie. Demersul a fost sprijinit de europarlamentarul Mircea Diaconu.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului Pancreatic, Asociaţia de Oncologie “Sfânta Ana” s-a ocupat de iluminarea în violet a Porţii Sărutului, violetul fiind culoarea asociată acestui tip de cancer. Acţiunea vine ca urmare a includerii Asociaţiei “Sfânta Ana” în cadrul European Cancer Patient Coalition (ECPC), organizaţie care are sediul la Bruxelles şi care se ocupă cu promovarea de proiecte în Parlamentul European pentru a creşte toate modalităţile prin care pacienţii de cancer sunt diagnosticaţi, trataţi, luptând pentru ca bolnavii de cancer să beneficieze de tratamente inovative şi să le crească speranţa de viaţă.

Şansa la viaţă, promovată
Evenimentul a strâns la Târgu-Jiu numeroşi susţinători care vor să lupte pentru o şansă la viaţă a bolnavilor depistaţi cu cancer de pancreas. Direct din Parlamentul European, europarlamentarul Mircea Diaconu s-a alăturat colegilor săi și membrilor Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer, promovând evenimentul ce a fost organizat la Târgu-Jiu. Pe site-ul personal, Mircea Diaconu şi-a arătat susţinerea pentru iluminarea în violet a Porţii Sărutului. Parteneri ai evenimentului au fost Primăria Târgu-Jiu şi Universitatea “Constantin Brâncuşi”, care s-a ocupat de tipărirea a câtorva mii de flyere pentru promovarea evenimentului.
“Prin acest eveniment, România se alătură şi altor ţări care marchează Ziua Mondială a Cancerului Pancreatic. Prin ceea ce am organizat, omagiem pe cei care au trecut în nefiinţă din cauza îmbolnăvirii de cancer pancreatic fiindcă se ştie că 95% din cei care se îmbolnăvesc mor cam la 3 luni de la diagnosticare, astfel că şansa lor la viaţă este practic nulă. Prin această acţiune dorim să atragem atenţia factorilor de decizie ai ţării, implicit a parlamentarilor cu privire la suportul bolnavilor de cancer, creşterea speranţei de viaţă, în sensul alocării de fonduri pentru diagnosticare precoce a acestui tip de cancer, dar şi pentru creşterea investiţiilor în cercetare”, a declarat Bogdana Costoiu, preşedinta Asociaţiei de Oncologie “Sfânta Ana”.

mircea diaconuViolet la nivel mondial
La Târgu-Jiu au fost arborate steagurile României şi ale Uniunii Europene, iar un copil bolnav de cancer pancreatic a aprins lumina violet a Porţii Sărutului. Raze violet luminoase au fost îndreptate spre cer simbolizând speranţa la viață a bolnavilor diagnosticați cu cancer pancreatic, totul executându-se sub acordurile muzicii Orchestrei de Cameră “Lyra Gorjului”. Poarta Sărutului a fost aleasă în vederea luminării în violet atât datorită valorii artistice, cât și datorită a două dintre simbolurile pe care le reprezintă: ochii – amintirea celor trecuți în neființă, dar și poarta de trecere dinspre viață spre moarte, municipiul Târgu-Jiu fiind singurul oraş din România implicat în eveniment.
La inițiativa Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer, mai multe obiective turistice, cum sunt clădirea din Bruxelles a Parlamentului European, Cascada Niagara, Gloucester Cathedral, primăria Londrei și Trafalgar Square din Marea Britanie, au fost iluminate în violet, culoare simbol a luptei cu cancerul pancreatic.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here