Minprestul a rămas în stradă, la Turceni

203

Picture 181Salariaţii de la Minprest Serv care prestează pentru Complexul Energetic(CE) Turceni nu mai au de câteva zile spaţiul în care îşi desfăşurau activitatea. Salariaţii, peste cincizeci la număr, nu mai au unde să se schimbe, unde să îşi depoziteze materialele, de unde să îşi ridice o adeverinţă sau, mai grav, unde să îşi facă nevoile fiziologice. Apartamentul unde oamenii desfăşurau aceste activităţi, pus la dispoziţie de beneficiar, a fost solicitat înapoi de CE Turceni, care marţi a cerut cheile de la salariaţii Minprest pe motiv că trebuie să pună imobilul la dispoziţia altcuiva. Până în prezent însă conducerea Minprest Serv Rovinari nu a găsit o soluţie pentru angajaţii afectaţi, puşi să se schimbe într-o cămăruţă, sub o scară, din blocul aflat în preuzinal.

Salariaţii Minprest Serv care prestează pentru CE Turceni au ocupat, până marţi, un apartament de două camere în unul din blocurile situate peste drum de unitatea energetică, în perimetrul însă al producătorului de electricitate. Spaţiul le-a fost pus la dispoziţie salariaţilor Minprest, prin bunăvoinţa conducerii CE Turceni. Reprezentanţii CE Turceni au stabilit însă acum că au nevoie de apartament şi, cum era normal, au solicitat înapoi cheile de la imobil. Salariaţii Minprest s-au supus, au eliberat spaţiul, şi s-au mutat sub scară într-o cămăruţă, şi aceasta primită tot din mila CET-ului. Vestiarul nu mai există, cum nu mai există nici magazia şi biroul.  raport2397Mai precis, peste 50 de salariaţi nu mai au unde să se schimbe, nu se mai pot elibera adeverinţe decât de la sediul Minprest de la Vârţ, normatorul nu mai are unde sta, la fel ca şi coordonatorii de activitate care nu au unde să îşi facă fişele de pontaj. “Salariaţii Minprest Serv care deservesc la CE Turceni au ajuns la mila beneficiarului. Oamenii se schimbă într-o cămăruţă sub o scară, spaţiu pus la dispoziţie tot din mila beneficiarului. Este inadmisibil aşa ceva”, a declarat Cosmin Bivolaru, liderul de sindicat de la “Solidaritatea” Minprest Serv.

Sindicatul “Solidaritatea” intervine

Ca urmare a situaţiei înregistrate la Turceni, liderii Sindicatului “Solidaritatea” din cadrul Minprest Serv au solicitat conducerii societăţii să rezolve situaţia, angajaţii fiind afectaţi. În scris, o astfel de solicitare a fost remisă ieri la sediul Minprest Serv, dar până în prezent nu s-a luat vreo măsură. “Sindicatul Solidaritatea Minsprest Serv vă aducem la cunoştinţă că sediul de la Turceni, unde îşi desfăşoară activitatea personalul TESA şi se schimbau salariaţii unităţii, a fost predat beneficiarului CE Turceni, la cererea acestuia. În prezent neexistând condiţii de lucru optime pentru salariaţii de la Secţia Turceni, vă rog dispuneţi şi luaţi măsuri pentru a rezolva cele relatate”, se arată, mai precis, în solicitarea acestei organizaţii sindicale, cerere care a rămas fără ecou.

Directoarea Vintilescu l-a luat pe “Nu” în braţe

Nici încercările noastre de a cere explicaţii conducerii Minprest nu au avut iniţial succes, asta deoarece apelat de mai multe ori telefonic directorului societăţii, pedelista Elena Vintilescu, nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu situaţia subordonaţilor săi de la Turceni. În cele din urmă, Vintilescu ne-a oferit un punct de vedere astfel: “Nu există acest aspect. Nu ştiu despre ce vorbiţi. Nu ştiu despre aşa ceva. Nu avem şi nu am avut ocupat vreun apartament la Turceni. Nu am fost sesizată şi nu am primit nimic la mapă”, a declarat Elena Vintilescu, demonstrând că nu ştie nimic despre ce se întâmplă cu subordonaţii săi, deşi evenimentele s-au produs marţi, adică cu două zile în urmă.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here