Minorii dispăruţi, găsiţi

234

minor disparutDoi fraţi minori, un băiat de 15 ani şi o fată de 13 ani, din Scoarţa au fost daţi dispăruţi de către părinţi, vineri. Cei doi minori plecaseră de acasă, de luni, 1 august, dar abia după cinci zile a fost sesizată dispariţia acestora. Fraţii au fost găsiţi de către poliţişti şi încredinţaţi părinţilor.

În după-amiaza zilei de 5 august, ora 14:10, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Scoarţa au fost sesizaţi de către o femeie din localitate, cu privire la faptul că cei doi copii minori ai săi, Ţuţurigă Vasile-Bogdan, în vârstă de 15 ani şi Ţuţurigă Alexandra-Bianca, de 13 ani, au plecat împreună de la domiciliu, iar până la acea dată nu au mai revenit. Din primele cercetări efectuate de către poliţişti a rezultat că cei doi minori au plecat de la domiciliu, în mod voluntar, în data de 1 august, în jurul orelor 16:00, mama sesizând tardiv dispariţia întrucât aceştia au mai părăsit domiciliul, reîntorcându-se după scurte perioade de timp. Sâmbătă, 6 august, urmare a investigaţiilor şi căutărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să îi găsească pe cei doi fraţi minori.

Pe parcursul cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că plecarea celor doi minori a fost voluntară şi că aceştia se află pe raza comunei Scoarţa. „În data de 6 august, urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii i-au depistat pe cei doi minori într-un imobil de pe raza localităţii. Minorii au fost consiliaţi de ofiţerul psiholog din cadrul Inspectoratului de Poliţie judeţean Gorj, iar, ulterior, au fost internaţi în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Târgu-Jiu. Pe parcursul dispariţiei, minorii nu au fost victime ale vreunui abuz sau infracţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj, Daniel Tică.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here